Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bağırsaklarınız Alzheimer olmasın! Tek tip beslenmek bağırsaklara yemekleri unutturuyor!

Bağırsaklarınız Alzheimer olmasın! Tek tip beslenmek bağırsaklara yemekleri unutturuyor!

Düşünme gücünü ve hafızayı zayıflatan Alzheimer sadece beyinde görülmüyor. İkinci beyin olarak nitelenen bağırsaklarda da sürekli tek tip beslenme sonucu Alzheimer görülebiliyor. Söz konusu rahatsızlıkta yemekleri hatırlayamayan bağırsaklar, birçok yiyeceği sindiremez hale geliyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:48

Bağırsak Alzheimer'ı nedir? Bağırsak Alzheimer'ı neden olur? İşte cevaplar...

Stres yaşadığımızda, üzüldüğümüzde, heyecanlandığımızda veya mutlu olduğumuzda direkt etkilenen organımız bağırsaklar... 

İkinci beyin şeklinde anlandırılan bu organ, farklı besin maddeleri tüketilmesi halinde tıkır tıkır çalışırken uzun süreli tek tip beslenme neticesinde ise ne yazık ki işlevlerinde aksamalar yaşıyor. Dışkılama şeklindeki değişikliğin yanı sıra son zamanlarda adı sıkça duyulan Bağırsak Alzheimerı bağırsağa adeta görevini unutturuyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK ALZHEIMER'I NASIL OLUR?

Halihazırda bağırsak mikrobiyatasındaki bozulmanın beyinsel Alzheimer'ı tetiklediği bilinse de bağırsağın kendisinde de bu hastalık görülüyor. Bağırsakların alzheimer olması sonucu, sözkonusu organ yemekleri hatırlamıyor ve birçok yiyeceğin sindirimini gerçekleştiremiyor.

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

TEK TİP BESLENMEK ZARARLI MI?

Peki bu hastalık neden ve nasıl ortaya çıkıyor? Bunun tek bir cevabı var, o da sürekli tek tip beslenmek. Bu durumda bağırsaklar tüketilen gıdalara fazlaca alışıyor ve aktif çalışması azalıyor. Uzun süre ekmek arası, tatlı ve hamur işi tipi gıdalar yemek ne kadar zararlı ise, pratik olsun diye sürekli tavuklu salata, ton balıklı salata gibi yiyeceklerle beslenmek de Bağırsak Alzheimerı'na sebep oluyor. Çünkü her iki beslenme şeklinde de bağırsaklar tembelleşiyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK ALZHEİMERI'NDAN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI?

Beyinsel Alzheimer'a yakalanmamak için sudoku çözmek, kitap okumak, hobi edinmek ve yürüyüşe çıkmak gibi nasıl bazı önlemler alınıyorsa, bağırsakların da gerçek görevini yerine getirebilmesi için farklılılara ihtiyacı var. Bunun için zeytinyağlılar, kurubaklagiller, çorbalar, et yemekleri, salatalar, tencere yemekleri gibi sağlıklı seçeneklerden olan bütün yemeklerden mutlaka tüketilmeli ve tek tip beslenme terkedilmeli. 

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

KAHVALTIYI ERKENDEN YAPIN

Bunun dışında Bağırsak Alzheimerı'ndan korunmak için kahvaltıyı erken yapmaya dikkat edilmeli. Kahvaltı ve akşam yemeği arasının yakın olmasına dikkat edilmeli. Ara öğün tüketimi alışkanlığı bırakılmalı. Gece saatlerinde meyve yemekten kaçınılmalı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading