Yandex Metrica
SON DAKİKA

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz lahana kürü nasıl hazırlanır?

Alyuvarların oluşumundaki en önemli vitamin olan B12, sinir sistemini güçlendiriyor ve bazı sinirleri tamir ediyor. Eksikliği durumunda halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerin yaşandığı B12 vitamini daha çok hayvansal gıdalarda bulunuyor. Ancak fermente olmuş beyaz lahana da tam bir B12 deposu.

Sağlık

26.03.2024, 15:38

Suda eriyen bir vitamin olan B12, sağlıklı bir yaşam için çok büyük öneme sahip. Vücutta az miktarda da olsa depolanabilen bu vitamin daha çok hayvansal gıdaları tüketmekle alınabiliyor. 

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

B12 VİTAMİNİ NE İŞE YARIYOR?

Vücutta enerji oluşum metabolizmasına katkı sağlayan B12, sinir sisteminin normal bir şekilde işlemesine yardım ediyor. Kırmızı kan hücresi oluşumuna ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunan bu vitamin aynı zamanda yorgunluk ve bitkinliğin azaltılmasında da etkili.

Kulağınız sürekli kaşınıyor mu? Kulak temizleme çubuğu kullanmak işe yarar... Haberi Görüntüle

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

VEJATERYENLER VE HAMİLELERİN İHTİYACI VAR

B12 vitaminine özellikle bitkisel gıdalarla beslenen vejeteryanların ve hamilelerin ihtiyacı var. Bunun yolu ise ya hayvansal gıda almak ya da takviyelere başvurmak. Hamileler bunu et ürünlerinden bir şekilde temin edebiliyor ancak bu tip gıdaları yemeyenler ise farklı alternatiflere başvuruyor. O seçeneklerden biri ise beyaz lahaha.

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

BEYAZ LAHANANIN FAYDALARI NELERDİR?

Fermente olmuş bir beyaz lahana tam olarak B12 deposudur diyebiliriz. Vücuttan toksin atan, düzensiz kan dolaşımını düzenleyen, selülitleri yok eden, bağırsak kanserini önleyen, hormonları dengeleyen ve yüksek kan şekerini düşüren beyaz lahana adeta şifa deposu. 

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

B12 DEPOSU BEYAZ LAHANA KÜRÜ TARİFİ

Lahanayı B12 deposu haline getirmek ise çok kolay. Bir tane orta boy beyaz lahananın en dış yapraklarını atılır ve kuşbaşı doğranır. Bir karıştırma kabına alınarak üzerine tuz ve kimyon ilave edilir ve iyice karıştırılır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra temiz kavanoza doldurulur, iyice bastırılır ve son olarak üzerine ağırlık koyulur. Kavanozun ağız kısmı temiz bez ve lastikle iyice kaplanır.

Güneş görmeyen yerde 10 gün muhafaza edilir. Süre sonunda gönül rahatlığı ile tüketilebilir. 

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

YORGUNLUK, HALSİZLİK DEPRESYON...

B12 gerek hayvansal gerekse bu lahana kürü ile vücuda mutlaka alınması gereken bir vitamin. Çünkü eksikliği durumunda kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebiliyor. Eksikliğinin neden olduğu şikâyetlerin başlıcaları ise halsizlik ve yorgunluk. Bunun dışında dil üzerinde yara açılması veya dilin aşırı hassaslaşması, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, ağız kenarında yara açılması, depresyon, baş ağrısı, hafıza zayıflığı, solgun bir yü ve kısa aralıklarla nefes alıp vermek, B12 eksikliği belirtilerinden en yaygın olanları. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading