Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Az ye, uzun yaşa! İşte Hindistanlı Hunzaların uzun yaşam sırları: Yılın üçte birini oruçlu geçirmek!

Az ye, uzun yaşa! İşte Hindistanlı Hunzaların uzun yaşam sırları: Yılın üçte birini oruçlu geçirmek!

Ev yapımı yoğurdun hem sindirim sistemine hem de cilde büyük faydası var. Bu önemli probiyotik aynı zamanda uzun yaşamın sırrı. 100'lü yaşları geçen çoğu kişi beslenme alışkanlıkları içinde ilk sıraya yoğurdu koyuyor. Eti ise olabildiğinde az yemek gerekiyor.

Sağlık

15.03.2024, 01:00

Uzun ve sağlıklı yaşamak, beslenme şekliyle doğru orantılı. Sağlıksız, yağlı ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme durumunda vücut olumsuz yönde etkilenir. Bu durumda hücreler erken yıpranır. Uzun yaşayanların sırrı genellikle eğlence için yemekten kaçınmak.

Akşam yemeklerinin hafif olması da çok önemli. Çünkü uyku esnasında metabolizma yavaşlar, beden ısısı düşer. Hatta yaşlılık frenlenir. Tabi ki yavaşlayan metabolizmayı ağır bir yemekle harekete geçirmek doğru değil.

Bağırsak kanserinin nüksetmesini önleyen sihirli içecek! Uzmanlar her gün en... Haberi Görüntüle

VİTAMİN VE MİNERAL ALIMINI BESLENEREK YAPIN

Vitamin ve mineral almak, ihmal edilmemesi gereken bir alışkanlık olmalı. Bu da haplarla değil gıdalarla olmalı. 

Hindistan'ın kuzeyinde yaşayan Hunzalar dünyanın en sağlıklı insanları. Yoksul bir toplum aslında, giysileri az, kışın yakacakları kıt, aldıkları besinin miktarı bizlere oranla çok düşük. Yani rafine ve sanayileşmiş besinler, çay, kahve, sigara, dondurulmuş yağlar, beyaz un, pasta, çikolata, alkollü içkiler, konserve ve benzeri gıdalar onlarda yok. Kahvaltıları bir avuç kuru yemişten ibaret. Yedikleri şeyler hep mevsime uygun. 

Kıtlık ve zor şartlar altında yaşayan bu toplumun üyeleri yorgunluk nedir bilmez, neşesini kaybetmez, uyku sorunu yaşamaz ve hep güler yüzlüdür. 

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

HUNZALARIN UZUN YAŞAM SIRRI: YOĞURT

Hunzaların beslenme alışkanlığını inceleyen bilim adamları bazı önemli sonuçlara ulaşmış. Araştırmalara göre bu insanların yoğurdu bol, eti az yediği gözlemlenmiş. Yılın üçte birini oruçla geçirdikleri ortaya çıkmış. Midelerini tıka basa doldurmadıkları da belirlenmiş. 

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

113 YAŞINDAKİ DUDU: TATLI SEVMEM VE TÜKETMEM

Ülkemizde de doğal beslenerek 100 yaşına merdiven dayayan ya da 100 yaşını aşmış insanlar var. 113 yaşına basan Konyalı Necmiye Dudu onlardan biri. Dudu, tereyağı, yoğurt, bal, et ve sebze yediğini, ayran ve süt içtiğini, hamur işi ve tatlı tüketmediğini söylüyor. Samsunlu Zeliha Nine de yoğurdun bol yenmesi gerektiğini dile getiriyor. 

91 yaşına basan Oflu Hüseyin Alper ise etten çok sebze ve meyve tükettiğini, yoğurt ve tereyağını bol yediğini vurguluyor. 

Bunun dışında çok çalışmak ve acıkınca yemek yemek, açık havada olabildiğince vakit geçirmek, erken yatıp erken kalkmak da uzun yaşamın sırlarından birkaçı...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading