Yandex Metrica

Ayak numarası yıllar geçtikçe neden değişir? Kilo alımı ile ayak numarası arasında nasıl bir bağlantı var?

Ayak numarası yıllar geçtikçe neden değişir? Kilo alımı ile ayak numarası arasında nasıl bir bağlantı var?

Eskiden rahatça giydiğiniz ayakkabıların artık ayağınızı sıktığını fark ediyorsanız, bunun nedenini merak ediyor olabilirsiniz. Dr. Nicole Nicolosi, numara değişikliğini yaş geçtikçe artan vücut ağırlığına bağlıyor. Yani özellikle hamilelik döneminde bu durumun yaşanması gayet doğal.

Sağlık

04.04.2024, 23:48

Yıllar geçtikçe eskiden çok rahat giydiğiniz bazı ayakkabıların artık zor olduğunu görmeye başlarsınız. Her zaman tercih ettiğiniz ayakkabı artık dar geliyordur. Peki neden? 

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

VÜCUT AĞIRLIĞI AYAK NUMARASINI ETKİLİYOR

Ayak hastalıkları uzmanı Dr. Nicole Nicolosi ayakkabı numarasının neden değiştiği sorusuna şöyle cevap veriyor: 
"Attığınız her adımda vücudunuz kendi ağırlığının iki ila üç katını emer. Bu, tabanlarınızı o kadar çok etkiler ki, aslında şeklini değiştirir."

“Ayaktaki kemeri destekleyen bağlar ve tendonlar kullanıldıkça yıpranır" diyen Nicolosi, bu olurken de kemerin yavaşça çöktüğünü ve bu düzleşmenin ayağınızın biraz daha uzun veya daha geniş olmasına yol açtığını belirtiyor. 

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

YAŞLANDIKÇA VE KİLO ALDIKÇA AYAK TABANI GENİŞLER

Yani çoğu insan yaşlandıkça kilo alır ve bu fazla kilolar ayağı destekleyen bağ ve tendonlara baskı uygular. Sonuç olarak, taban zamanla genişleyebilir veya uzayabilir. Kilo almak, yürüme şeklinizin mekaniğini de değiştirerek ayaklarınıza ekstra baskı uygulayabilir. 

Yaşlandıkça vücudunuzun yağ depolama şeklindeki değişiklikler de ayaklarınızın görünümünü ve verdiği hissi etkileyebilir. Ayağınızın altını yastıklayan kalın pedler yaşlandıkça incelir ve bu da ayakkabıların farklı şekilde oturmasına neden olabilir. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

HAMİLELİK DE AYAK NUMARASINI DEĞİŞTİREBİLİR

Hamilelik sırasında da, vücudunuzdaki gevşeme hormonu seviyeleri fırlar. Uygun bir şekilde adlandırılan bu hormon, hamilelik ve doğumun taleplerine yardımcı olmak için bağları gevşetir ve elastikiyetini artırır. Bundan ayak tabanları da etkilenir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading