Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa ve ABD'yi gizemli hepatit virüsü sardı! 11 ülkede 169 vaka var

Avrupa ve ABD'yi gizemli hepatit virüsü sardı! 11 ülkede 169 vaka var

Dünya Sağlık Örgütü, korkutan bir açıklamaya imza attı. Avrupa ve ABD'deki 11 ülkede 169 'gizemli hepatit' vakası tespit edildiğini duyuran DSÖ, bu virüsün Covid-19 ile bağlantısını araştırıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:10

DSÖ'nün resmi sitesinden yapılan açıklamada, Covid-19 ile bağlantılı olduğu öne sürülen ve yeni "küresel salgın" şüphesiyle bakılan hepatit vakalarına dair son veriler paylaşıldı.

Bugüne kadar 11 ülkeden nedeni bilinmeyen şiddetli hepatit virüsünün belirtilerine uyan vakalar rapor edilirken İngiltere'de 114, İspanya'da 13, İsrail'de 12, ABD'de 9, Danimarka'da 6, İrlanda'da 2, Hollanda ve İtalya'da 4'er, Norveç ile Fransa'da 2'şer ve Belçika'da 1 kişiye virüsün bulaştığı aktarıldı.

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

ÇOCUK VE BEBEKLERDE GÖRÜLÜYOR! 17 ÇOCUĞA KARACİĞER NAKLİ YAPILDI

Hepatit virüsünün genellikle 1 ay ile 16 yaş aralığındakilerde görüldüğü, virüsün şiddetli etkileri nedeniyle bugüne kadar 17 çocuğa karaciğer nakli yapıldığı kaydedildi.

Virüsün genel belirtilerinin karın ağrısı, ishal ve kusma olduğu, çoğu vakada yüksek ateş görülmediği bilgisi paylaşıldı.

Vakaların 74'ünde ise üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs bulunduğu, 20 vakada Covid-19 görüldüğü ve 19 vakada hem adenovirüs hem Covid-19'a rastlandığı bildirildi.

Bilinen hepatit virüsleri olan hepatit A, B, C, D ve E'ye ise vakaların hiçbirinde rastlanmadı.

Ünlüler zayıflamak için onu kullanıyor! Tok tutup yağ yakıyor! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

COVİD-19 İLE BAĞLANTISI VAR MI?

Hepatit vakalarının adenovirüs ve Covid-19 ile bağlantılı olma ihtimalinin ise daha fazla incelenmesi gerektiği, özellikle bu vakaların Covid-19'un yan etkisi olduğu varsayımlarının henüz bilimsel bir karşılık bulmadığı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading