Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avokado yağının faydaları nelerdir? Kozmetik sektöründe de kullanılıyor

Avokado yağının faydaları nelerdir? Kozmetik sektöründe de kullanılıyor

Sağlıklı beslenme deyince son yıllarda en çok akıllara gelen meyve olan avokadonun yağı, cildi de güzelleştiriyor. Doğal bir nemlendirici görevi gören bu yağ, yaşlanma belirtilerini azaltıyor, yaraların iyileşmesini hızlandırıyor

Sağlık

02.03.2024, 11:30

Avokado besleyici bir meyve olmasının yanı sıra son yıllarda kozmetik sektöründe de yaygın olarak kullanılıyor. İltihabı azaltma etkisi olan bu yağ, kalp sağlığını da koruyor. 

Lutein, zeaksantin ve E vitamini, lif ve potasyum gibi yüksek düzeyde antioksidan bileşikler içeren avokado yağı, cilt sağlığı üzerinde müthiş etkilere sahip. 

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun! Haberi Görüntüle

CİLDE NEM SAĞLIYOR

Avokado yağı, cildin suyu emme ve tutma yeteneğini artıran ve böylece cildin nemlenmesine yardımcı olan E vitamini içeriyor. Bu nedenle genellikle kuru veya çatlamış cildi tedavi etmek için nemlendirici olarak kullanılıyor. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ AZALTIYOR

Avokado yağı, cilt yaşlanmasıyla bağlantılı oksidatif stresle savaşan ve ciltteki kollajen seviyelerini de artırabilen antioksidanlar açısından zengin. 2020'de yapılan bir araştırma, avokado yağı ve safran özü içeren bir kırışıklık önleyici kremin topikal uygulamasının cildin daha genç görünmesini sağlamada etkili olduğunu buldu.

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

TENİ UV IŞINLARININ ETKİSİNDEN KORUYOR

Avokado yağı, cildi güneşin ultraviyole ışınlarına sürekli maruz kalmanın neden olduğu hasarlardan koruyabilen ve güneş yanığı semptomlarını azaltmaya yardımcı olan C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar içerir. 

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

YARA İYİLEŞMESİNE YARDIM EDİYOR

Sıçanlarda yapılan çalışmalara göre avokado yağı, kollajen metabolizmasını hızlandırarak  ve iltihaplanmayı azaltarak yara iyileşmesini destekleyebilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Bazı araştırmalar, avokado yağının B12 vitamini ile birleştirildiğinde sedef hastalığı veya egzamanın neden olduğu kuru, pul pul dökülmüş cildi rahatlatmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda avokado yağının anti-enflamatuar özellikleri de akne gelişme riskini azaltmaya yardımcı olabiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading