Yandex Metrica

Avokado nasıl olgunlaşır? 2 günde yumuşacık olacak

Avokado nasıl olgunlaşır? 2 günde yumuşacık olacak

Avokadolar olgunlaşması hayli uzun süren meyvelerden. Satın alıp eve getirdikten sonra bazen yenmeyecek derecede sert olan bu besleyici gıdayı hızlı bir şekilde olgunlaştırmak mümkün. Hem de sadece 2 günde.

Sağlık

07.04.2024, 08:30

Besleyici etkileri ve kilo vermeye olan katkısı sebebiyle son yıllarda çok tercih edilen avokado geç olgunlaşan bir meyve. 

Ağaçlarda yetişen diğer meyvelerin aksine avokadolar hasat edilene kadar olgunlaşmaz. Olgunlaşmamış bir avokado, toplandıktan sonra bile açık rengini korur ve basıldığında ve dokunulduğunda oldukça sağlamdır.

Pazardan veya marketten aldıktan sonra eve gelen avokadolar bazen fazlasıyla sert olabilir.

Avokadonun olgunlaştığının açık işareti ise, kabuğunun daha koyu renkli olması ve daha yumuşak hale gelmesi. Bazen avokado çok koyu olduğunda aşırı olgunlaşır ve preslendikten sonra meyve aşırı etli olur. 

Peki sert bir avokado kısa sürede nasıl olgunlaşır? İşte bu meyveyi olgunlaştırmanın kesin ve hızlı yolu...

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

AVOKADOYU OLGUNLAŞTIRMAK İÇİN NE YAPMALI?

Olgunlaşmamış avokadoyu, olgunlaşana kadar iki ila üç gün boyunca bir elma veya muzla birlikte kahverengi bir kese kağıdına koyun. Bu teknik, meyve olgunlaşması gibi süreçleri etkileyen, elma ve muzda bulunan bitki hormonu etilen sayesinde mümkün oluyor. Meyveleri kahverengi kese kağıdı içinde birleştirmek olgunlaşma sürecini hızlandırıyor. 

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

NEDEN AVOKADO TÜKETMELİYİZ? 

  • Bir avokado, potasyumun ana kaynaklarından biri olarak kabul edilen bir muzdan daha fazla potasyum içeriyor. Çalışmalar potasyum eksikliğinin kardiyovasküler hastalık ve böbrek yetmezliği riskini artırdığını gösteriyor. 
  • Avokado doymamış yağ asitleri bakımından zengin. Bu yağlar, metabolik süreçler üzerinde iyi bir etkiye sahip ve kanser hücreleriyle savaşmaya yardımcı oluyor. 
  • Meyve zayıflamaya yardımcı olan sindirilemeyen bir bitki maddesi olan lif bakımından da adeta bir depo. 100 gr avokado, günlük ihtiyacın yüzde 27'si olan 7 gr lif içeriyor. 
  • Avokado üzerinde yapılan çalışmalar, kötü kolesterolü yüzde 20'ye kadar düşürdüğünü ve iyi kolesterolü yüzde 1 artırdığını gösteriyor.
  • Yapılan bir araştırmada insanlardan bir avokado yemeleri ve tokluk seviyelerini kaydetmeleri istendi. Katılımcıların yüzde 23'ü tokluk hissini onayladı ve yüzde 28'i sonraki beş saat içinde açlık hissetmedi. 
  • Avokado, sağlık için önemli olan lutein, zeaksantin ve karotenoid içeriyor. Araştırmalar, bu antioksidanların katarakt ve makula dejenerasyonu riskini, yaşla birlikte görülen göz hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Salata, sos, sandviç ve smoothie yapmak için kullanılabilen avokado, makarna ve tahıllara rahatça eklenebilir. Meyve, balık ve deniz ürünleri, limon suyu, kümes hayvanları ve çoğu sebze ile iyi gider.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading