Yandex Metrica
SON DAKİKA
Astımı olanlar dikkat! Soğuk içecekler öksürük atağını tetikleyebilir

Astımı olanlar dikkat! Soğuk içecekler öksürük atağını tetikleyebilir

Astımın ortaya çıkış sebepleri belli olsa da tetiklenme sebepleri değişebiliyor. Örneğin soğuk içeceklerin, öksürükleri daha da artırma etkisi var. Peki arada nasıl bir bağlantı var?

Sağlık

23.03.2024, 23:41

Astımın tüketilen gıdalarla ilişkili olabileceğini biliyor muydunuz? Bu yiyecek ve içecekler astımın doğrudan sebebi olmasa da etkili birer tetikleyici olabiliyor. Özellikle de soğuk içecekler. 

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

BUZLU İÇECEKLER ÖKSÜRÜĞE YOL AÇIYOR

Araştırmalar, buzlu bir içeceğin astım krizine neden olacağı veya atak sıklığını artıracağı fikrini desteklemese de astımı olan bir kişi, şiddetli bir öksürük yaşayabilir.

Birçok modern catering kuruluşunda, duman izlenimi yaratmak için sıklıkla sıvı nitrojen kullanılıyor. Genellikle aynı etki için servis yapmadan hemen önce bir içeceğe eklenebiliyorlar. Astımı olan kişiler için, işte bu kokusuz ve renksiz kimyasalın tamamen buharlaşmasına izin vermeden sıvı nitrojene maruz kalmış içecekler içmek astım krizi riskini artırabiliyor. 

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

SIVI NİTROJEN BUNUN SEBEBİ OLABİLİR

Hafif astımı olan kişiler bile sıvı nitrojen verildiğinde kriz geçirme riski altında. Bu yüzden astımı olan kişiler, sıvı nitrojen ile değiştirilmiş yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya teşvik ediliyor. 

Bu arada bazen çok soğuk içeceklerin tüketilmesi, hava yollarının kısa süreli daralmasına neden olarak öksürüğe yol açabilir. Bu, vücudunuzun ciğerlerinize giren soğuk havaya verdiği doğal tepkidir, ancak astımı olan kişilerde rahatsızlığa neden olabilir.

Halihazırda bir astım nöbetinin ortasındaysanız, en iyisi soğuk içeceklerden kaçınmak. Astım atağı sırasında sıcak veya ılık içecekler tercih etmeniz sağlığınız için daha iyi olacaktır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading