Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aşı ekipleri Trabzon yaylalarında

Aşı ekipleri Trabzon yaylalarında

Trabzon'da gezici ekipler yaylalara çıkarak aşıya ulaşamayan vatandaşların aşılarını uyguladı.

Sağlık

23.01.2024, 17:38

Haçkalı Baba Yaylası'ndaki yerel halk, Düzköy Devlet Hastanesinin mobil aşı ekipleri tarafından aşılanmaya başlandı.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye ve istekleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından esasları belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında Trabzon yaylalarına giden mobil ekipler, Haçkalı Baba Camisi'nden anons yaptı ve vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

AŞILAR CAMİDE UYGULANDI

Yaylada yaşayanlar ve turistik amaçla bölgeyi gezmeye gelen vatandaşlar, camiye giderek koronavirüs aşılarını yaptırdı.

Düzköy Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Kara, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yazın yaylalarda nüfusun yoğunlaştığını ifade ederek, "Biz de aşılama sayısını artırmak için yaylada aşı uygulamaya başladık. Bunun dışında hastanelerimizde aşı uygulamamız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan yaşlı ya da yatağa bağımlı vatandaşlar için için mobil sağlık ekiplerince aşılama çalışmalarının devam ettirildiğini vurgulayan Kara, 18 yaş üzeri tüm vatandaşların aşı konusunda bilinçli olmasını istedi ve insanları aşılarını yaptırmaya davet etti.

Haçka, Beypınarı, Fengo, Hırsafa ve Serda yaylalarında aşılama çalışmaları yapacaklarını ifade eden Kara, ihtiyaç duyulması halinde aşılamaya diğer yaylalarda da devam edileceğini söyledi.

Aşı olmak isteyen vatandaşlardan Nurettin Zafer, yaylada kaldığı için şu ana kadar aşı yaptıramadığını söyledi ve ilk aşısını yapan gezici ekiplere teşekkür etti.

Vakfıkebir ilçesinden Haçka Yaylası'na gezmeye gelen 73 yaşındaki Zeki Öztürk ise "Cuma namazı için camiye gelmiştim. Hocanın anonsunu duyunca gelmişken üçüncü aşımı yaptırdım." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading