Yandex Metrica

Artık erkekler de bu hastalığa yakalanıyor! Meme kanseri erkeklerde daha hızlı yayılıyor!

Artık erkekler de bu hastalığa yakalanıyor! Meme kanseri erkeklerde daha hızlı yayılıyor!

Kadınlarda en çok görülen kanser türlerinden olan meme kanseri, erkekleri de tehdit ediyor. Göğüs büyümesi yaşayan her 3 erkekten 1'ine meme kanseri teşhisi konuluyor. Üstelik erkeklerde meme dokusu çok olmadığı için kanser çok daha hızlı yayılıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:59

Ülkemizde ve dünya genelinde bir hayli dağılan jinelolojik tümörlerden 3 kat daha çok olan meme kanseri, 8 kişiden birinde görülmeye başladı.

Kadınlarda daha çok görülen bu kanser türü erkeklerde de ciddi oranda artış gösteriyor. Araştırmalara göre her üç erkekten biri göğüs büyümesi yaşıyor. Bu da erkeklerde görülmüş olan meme kanserinin oranının git gide artış gösterdiğini ortaya koyuyor. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

ELE GELEN KİTLEYE DİKKAT!

Hastalar genellikle memede ele gelen kitle, koltuk altında beze ve meme başı derisinde farklılık şikâyetleriyle doktora gidiyor. Erkeklerde meme dokusu çok olmadığı için kanser çok fazla çabuk yayılma gösteriyor.  

Kanser tedavisi için ise erkeklerde meme dokusu az olduğundan dolayı meme dokusunun hepsi alınıyor. Ardından hastalığın evresine bağlı olarak radyoterapi, kemoterapi ve hormonoterapi yapılabiliyor. 

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

HER 3 DAKİKADA BİR KADINA TEŞHİS KONULUYOR

Uzmanlar, her sene en az 200 binden çok yeni meme kanseri teşhisi konulduğunu ve 40 binden çok meme kanserli hastanın öleceğini tahmin ettiklerini söylüyor. Araştırmalar her 3 dakikada bir kadın meme kanserine yakalandığını ve 11 dakikada bir kadının meme kanseri sebebiyle yaşamını kaybettiğini gösteriyor. Artık 20'li yaşlarda bile meme kanseriyle karşı karşıya kalınıyor.

Uzmanlar bu yüzden her kadının kendini muayene etmesi gerektiğini belirtiyor. 40 yaşına kadar 3 senede bir defa bir uzmana giderek muayene olunmalı ve 40 yaşından sonra ise her sene mamografi çektirilmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading