Yandex Metrica
SON DAKİKA
Arıtma cihazı kullananlar dikkat! Sağlıklı diye içilen arıtılmış sular aslında minarellerden de arınıyor!

Arıtma cihazı kullananlar dikkat! Sağlıklı diye içilen arıtılmış sular aslında minarellerden de arınıyor!

Damacana sulardaki tehlikelerden dolayı evlere alınan arıtıcılar aslında pek de sağlıklı değil. Uzmanlara göre bu cihazlar suyu temizlemekten ziyade sağlık için gerekli olan mineralleri yok ediyor. Arıtılmış su tüketimi, kalp, damar ve kemik sağlığı problemlerine neden olabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Su arıtma cihazları sağlıklı mı? Su arıtma cihazları sağlığı nasıl etkiliyor? İşte cevaplar...

Temiz suya ulaşmak için çoğu insan evine arıtma cihazı alıyor. Ancak bu şekilde elde edilen sular sağlığı tehdit ediyor. Çünkü uzmanlara göre bu sular mineral içermediğinden dolayı "yapay" olarak nitelendiriliyor.

Çocuklar burun kıvırıyor ancak faydası kanıtlandı! Felçten koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor Haberi Görüntüle

SULARDAKİ MİNERALLER DE YOK OLUYOR

Arıtılmış suyun ambalajlı doğal mineralli ve kaynak sudan daha sağlıklı, güvenli olduğunu iddia etmek mümkün değil. Çünkü arıtma cihazlarındaki tüm arıtma yöntem ve teknikleri sağlık için yararlı ve gerekli olan tüm mineral ve bileşenleri sudan uzaklaştırıyor.

Gün boyu tüketilen doğal mineralli ve kaynak sularının yararlı olduğu artık bilimsel bir gerçek. Mineralsiz arıtılmış suların içilmesinin ise orta ve uzun vadede sağlık problemleri yaratabildiğini gösteren bilimsel çalışmalar var.

Atlantik Diyeti nedir? Atlantik Diyeti nasıl yapılır? Herkese uygun mu? Haberi Görüntüle

ARITILMIŞ SU KANSERE YOL AÇABİLİYOR

Arıtılmış su tüketimi kalp, damar ve kemik sağlığı problemleri, hipertansiyon, okul çağındaki çocuklarda büyüme geriliği, diş çürükleri ve yetişkin nüfusta bazı kanser türlerine neden olabiliyor.

Çeşmelere sabitlenen büyük arıtma cihazlarının yanında arıtma etkili sürahilerde de aynı mantık geçerli. Sürahi şeklindeki arıtma cihazları da zararlı tüm maddeleri sudan arıtırken faydalı mineralleri yok ediyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading