Yandex Metrica
SON DAKİKA
Antidepresanlar kalbi vuruyor! Düzenli kullanılan antidepresanlar kalp krizine yol açıyor!

Antidepresanlar kalbi vuruyor! Düzenli kullanılan antidepresanlar kalp krizine yol açıyor!

Ani ölüm sebeplerinden olan kalp krizi, çoğu zaman yaşam tarzı ve bazı kronik rahatsızlıklar sebebiyle yaşanıyor. Bu durumu tetikleyen bir şey daha var ki, o da antidepresan kullanımı. Yapılan araştırmalara göre antidepresan kullanan kişilerde kalp krizinden ölme riski 2 kat daha fazla.

Sağlık

19.03.2024, 21:29

Kalp krizini tetikleyen hastalıklar nelerdir? Kullanılan ilaçlar kalp krizine sebep olur mu? Antidepresanların yan etkileri nelerdir? İşte cevaplar...

Kalp krizi, kalbe giden kan akışının aniden durduğu ölümcül bir sağlık sorunu. Yaşam tarzı, beslenme ve kronik hastalıklar gibi birçok faktör kalp krizine direkt olarak sebep olabilirken alınan bazı ilaçlar da kalp krizine yol açabiliyor. Örneğin hazımsızlık, baş dönmesi, gerginlik ve hasta hissetme gibi semptomlara yol açan antidepresanlar kalp krizi nedenleri arasında.

Çabuk doymak bir kanser belirtisi olabilir! Kadınların üçte birinde görülüyor Haberi Görüntüle

ANTİDEPRESANLAR HAZIMSIZLIK VE BAŞ AĞRISI YAPIYOR

Antidepresanların, uzun vadeli sağlık üzerindeki etkisinin araştırıldığı bir çalışmada SSRI ve SNRI'ler olarak bilinen antidepresan ilaçların yan etkileri sıralandı. Bu tarz ilaçlardan kullanan kişilerde gergin hissetme, kendini hasta hissetme ve hasta olma, hazımsızlık, ishal, iştahsızlık, baş dönmesi, uykusuzluk, baş ağrısı ve libido kaybı gibi yan etkiler ortaya çıkabiliyor.

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

ANTİDEPRESAN KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

Çalışma kapsamında 40 ile 69 yaşları arasında 220.121 kişiden gelen veriler analiz edildi. Genel olarak, uzun bir süre boyunca SSRI alan kişilerin kalp hastalığı veya kardiyovasküler ölüm riskinin artması olasılığının yüzde 34 olduğu belirlendi.

Araştırmacılar antidepresanlar ve özellikle SSRI'ların kısa vadede iyi bir güvenlik profiline sahip olabileceği, ancak uzun vadede olumsuz sonuçlar ortaya koyacağını dile getiriyor. 

Kalp krizi riskini artırmanın yanı sıra, antidepresanlar yüksek tansiyon ve diyabet geliştirme riskini artırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading