Yandex Metrica

Anneler dikkat! Emzirmek düşüğe yol açmaz, gebelik öğrenilince ilk bebeği sütten kesmeye gerek yok!

Anneler dikkat! Emzirmek düşüğe yol açmaz, gebelik öğrenilince ilk bebeği sütten kesmeye gerek yok!

Bebeğini emzirme döneminde hamile kalmış olan annelerin en çok sorduğu soru, emzirmeye devam edip edemeyeceği. Hamileyken emzirmenin sakıncalı olduğu yönünde bazı inanışlar hakim olduğundan kadınlar ne yapacağını şaşırıyor. Peki doğru olan ne? Böyle bir süreçte hamile kalan anneler ne yapmalı?

Sağlık

20.02.2024, 01:27

Emzirme döneminde hamile kalındığında bebek sütten kesilmeli mi? Hamileyken bebek emzirmek düşüğe yol açar mı? İşte cevaplar...

"Hamileyken bebeği emzirmek düşüğe yol açar." Toplumda yaygın olan bu inanış aslında doğru değil. Bebeği henüz sütten kesilmemiş anneler hamile kaldıkları zaman işte en çok bu konudaki doğruları merak ediyor.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

EMZİRMEK DÜŞÜĞE YOL AÇMAZ

Özel sağlık durumları haricinde hamileyken çocuk emzirmede herhangi bir sakınca yok. Emzirmek, oksitosin adı verilen ve kasılmaları tetikleyen bir hormonun salgılanmasına neden olabilir. Bunun sonucunda da anne adayı, yalancı sancıyı daha yoğun hissedebilir. Ancak bu düşüğe neden olmaz.

Anne adayı, daha önce düşük yapmışsa, ikiz ya da üçüz bebeğe hamileyse, uterus yani rahimde ağrı ya da kanama varsa veya yüksek riskli bir hamilelikse, hamileyken çocuğu emzirme ile ilgili doktora danışılabilir.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

İKİNCİ 3 AYLIK DÖNEMDE SÜT AZALABİLİR

Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde anne sütü miktarında azalma olabilir. Emzirilen çocukların yeterli besin aldığından emin olmak için de düzenli olarak doktor kontrolünde olmaları önerilir. 

Ayrıca bu dönemde vücutta üretilmeye başlanan kolostrumun yani ağız sütünün tadı ve kıvamında değişiklik olacağı için bazı çocuklar bunu fark ederek emzirmeyi bırakabilir. Bazı çocuklar ise emmeye devam eder. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

DOĞUMDAN SONRA 2 BEBEK AYNI ANDA EMZİRİLEBİLİR

Anne adayı, kardeşler arasında daha hızlı bir bağ oluşması için çocuğunu doğumdan sonra da sütten kesmemeyi tercih edebilir. Bu duruma tandem emzirme denir. Tandem emzirmede her iki bebek aynı anda emzirilebilir.

Her iki durumda da çocuğun yeterli besin aldığından emin olunmalı, anne sütü eksikliği durumunda ise devam sütü ile beslenerek çocuğun gelişimi desteklenmeli.

Hamilelikte memede ağrı ya da meme ucunda hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle hamileyken çocuğunu emziren anneler, meme ucundaki hassasiyetten rahatsızlık duyabilirler. Anne adayı; kendisini rahat hissedeceği, yastıkla destekli ya da yatar pozisyonda çocuğunu emzirmeyi deneyebilir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading