Yandex Metrica
SON DAKİKA
Anne olmak isteyen kadınlar dikkat! 30'lu yaşların sonunda doğurganlık düşüyor

Anne olmak isteyen kadınlar dikkat! 30'lu yaşların sonunda doğurganlık düşüyor

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar yaşam tarzlarında bazı değişiklikler yapmak zorunda. Zararlı alışkanlıkları bırakmak ve beslenmeye dikkat etmek bu sürecin en önemli unsurları. İşte kadınların anne olma yolunda dikkat etmesi gerekenler...

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Anne olmak bir kadının yaşayacağı en büyük mutluluklardan biri. Çocuk sahibi olmak için ise öncesinden bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıkları terketmek, beslenme tarzını gözden geçirmek ve egzersiz konularında bazı değişiklikler yapmak gerekebilir. 

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

KİLO DEĞİŞİMİNDE AŞIRI KAÇMAYIN

Aşırı kilolu veya zayıf olmak gebelik şansını azaltır, düzensiz adet döngülerine, adet gecikmesine ve yumurtlama bozukluklarına neden olur. Bir kadın yumurtlamadığında ve adet görmediğinde hamile kalamayacağını unutmayın. Ayrıca, vücut ağırlığındaki değişiklikler kısırlığa neden olabilen hormon düzeylerini etkiler. Obezite ise kısırlık, gestasyonel diyabet, preeklampsi gibi riskleri beraberinde getirir. Hedefiniz hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında normal bir vücut ağırlığı olmalı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EGZERSİZDE KENDİNİZİ ZORLAMAYIN

Hareketsiz olmak sağlıklı değildir, ancak hamile kalmak istiyorsanız çok fazla egzersiz yapmak da sağlıklı değil. Yoğun egzersiz, yumurtalıkların yumurta üretmesini ve salmasını zorlaştıran hormonal değişikliklere neden olur. Güçlü koşu, yüzme ve bisiklete binme, bir kadın sağlıklı kiloda olsa bile hamileliği zorlaştırır. 

Bunları yapanların beyni yaşlanmıyor! Biyolojik yaştan daha genç hissediyorlar Haberi Görüntüle

ANNELİĞİ ERTELEMEYİN

30'lu yaşların sonlarındaysanız, 20'li yaşlarınızın başındakinin yarısı kadar doğurgansınız demektir. Yaşla birlikte yumurta miktarı ve kalitesindeki düşüş, gebe kalmayı zorlaştırır. Yaşınız ve hamile kalma şansınız hakkında doktorunuzla konuşun. Erkekler de bunu akılda tutmalıdır çünkü yaşla birlikte sperm miktarı ve kalitesi düşer . 

Gıda boyaları zararlı mı? Hangi renkte olanlar daha tehlikeli? Haberi Görüntüle

REGL OLMADIYSANIZ ALKOL ALMAYIN

Sadece hamilelikte değil alkol almak herkes için kötü bir alışkanlık. Gebe bir kadın içki içtiğinde bebeği de içer. Rahatlamasını sağlayan alkol, bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişimini etkiler. Uzmanlar tarafından alkolün, gebeliğin her döneminde özellikle ilk haftalarda bebeği etkilediği vurgulanıyor. 

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

SİGARA İÇMEYİN

Sigara bir kadın hamile olmasa bile bırakılması gereken bir alışkanlık. Bebek sahibi olmak istiyorsanız bu alışkanlıktan zamanında kurtulmak gerekiyor. Çünkü günde 10 sigara hamilelik şansını önemli ölçüde azaltır. Fallop tüplerinde ve rahim ağzında düşük yapma şansını artıran değişikliklere neden olur. Yumurtalıklara zarar vererek daha az yumurta üretmelerine neden olur ve bu da hamilelik şansını azaltır.

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

VİTAMİNLERDE DOZU AŞMAYIN

Hamile kalmayı düşünüyorsanız, doğum kusurlarını, özellikle nöral tüp kusurlarını önlemeye yardımcı olan folik asit içeren günlük bir doğum öncesi vitamin aldığınızdan emin olun. Ancak, avuç dolusu multivitamin ve takviye alarak aşırıya kaçmamalısınız. Örneğin çok fazla A vitamini, bebek büyüme problemleriyle bağlantılı.. 

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütünün... Haberi Görüntüle

KAFEİN TÜKETİMİNİ SINIRLANDIRIN

Hamilelik kafein ölçülü tüketilmeli. Birkaç fincan kahve hamileliği etkilemez, ancak alkolsüz içecekler ve çikolata gibi kafein içeren içecekler sınırlandırılmalı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AŞILARINIZI ATLAMAYIN

Hamile kalmaya karar verdiğinizde, doktorunuzla konuşun ve tüm aşılarınızı yaptırdığınızdan emin olun. Hamile bir kadın için gerekli olan aşılar ise kızamıkçık, suçiçeği ve hepatit.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading