Yandex Metrica

Anne karnındaki bebekler tat alabiliyor! Anne havuç yediğinde fetüsün gülümsediği, lahana yediğinde kaşlarını çattığı görüldü!

Anne karnındaki bebekler tat alabiliyor! Anne havuç yediğinde fetüsün gülümsediği, lahana yediğinde kaşlarını çattığı görüldü!

Hamilelik döneminde beslenme çok büyük önem taşıyor. Alınan gıdanın kaliteli olması, bebeğin sağlığını doğrudan etkiliyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma ise anne karnındaki bebeğin yiyeceklere karşı verdiği tepkiyi ortaya koydu. 32 ila 36 haftalık fetüslerin, anneleri havuç yediğinde gülümsediği; lahana sonrası ise kaşlarını çatarak baktıkları görüldü.

Sağlık

23.01.2024, 19:52

Fetüsler tat alır mı? Annenin yediği yiyecekler karnındaki bebeği nasıl etkiler? İşte cevaplar...

Anne karnındaki bebek 40 haftalık süreçte çok fazla değişime uğrar. Her saniye daha da büyüyen fetüs, annenin yedikleri yiyecekler sayesinde sağlıklı bir şekilde gelişir. Peki anne karnındaki bebek tat alabilir mi?

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

FETÜS TAT ALABİLİR Mİ? 

İngiltere'de 99 hamile kadın ve fetüsleri üzerinde yapılan son araştırmaya göre bunun cevabı evet. 18 ila 40 yaşları arasındaki İngiliz kadınlar üzerinde yapılan araştırmada kadınların 35'i bir orta boy havuç, 34 kadın ise 100 gram kıyılmış lahana tüketti. Geri kalan anneler her iki yemeği de yemedi.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

HAVUCA GÜLÜYOR, LAHANAYA KAŞ ÇATIYORLAR

Yirmi dakika sonra, 4D ultrason taramalarında, lahanaya maruz kalan fetüslerin çoğunun yüzünü buruşturduğunu, havuca maruz kalanların çoğunun ise güldüklerini görüldü.

Daha önceki bazı araştırmalar, bebeklerin doğumdan yaklaşık iki ay sonra sosyal bir gülümsemeye başlayabileceğini öne sürmüştü. Bu çalışma ise doğum öncesi lezzet maruziyetine karşı davranışsal reaksiyonların zamanlaması gibi durumları anlamaya yardım ediyor. 

Öte yandan yapılan bazı araştırmalar ise annenin tatlı bir şeyler yediğinde bebeğin yutkunmasının arttığını, acı, ekşi ve asitli tatlar alındığında ise yutma hareketlerinin azaldığını ortaya koyuyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading