Yandex Metrica

Anne baba olma hayali kuranlar, bu diyet tam size göre! Doğurganlığı artırıyor

Anne baba olma hayali kuranlar, bu diyet tam size göre! Doğurganlığı artırıyor

Gebelik öncesi beslenme alışkanlıklarını değiştirmek, doğurganlık üzerinde büyük etkiye sahip. Araştırmacılar, Akdeniz diyetinin iltihabi reaksiyonu önleyici özelliklerinin, hamile kalma şansını artırdığını belirledi.

Sağlık

23.01.2024, 20:11

Kısırlık, dünya çapında 48 milyon çifti ve 186 milyon insanı etkileyen küresel bir sağlık sorunu.

Vücuttaki iltihap hem erkekler hem de kadınlar için doğurganlığı etkileyebiliyor. Sperm kalitesini, adet döngülerini ve implantasyonu değiştirebiliyor. Uzmanlar bu nedenle iltihabı azaltan Akdeniz diyeti gibi bir beslenme tarzının doğurganlık sonuçlarını nasıl iyileştirebileceğini görmek istedi.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

AKDENİZ DİYETİ DOĞURGANLIĞI ARTIRIYOR

Akdeniz diyeti, sürekli olarak dünyadaki en sağlıklı diyetler arasında yer alıyor. Kalp krizlerini önleyebildiği ve bazı kanser tiplerinin riskini azaltabildiği uzun yıllar süren çalışmalar sonucu ortaya çıkarılmıştı. Fakat son yıllarda yapılan çalışmalarda Akdeniz diyetinden zengin beslenen kişilerde hem tüp bebek başarı şansını hem de gebelik oranlarını arttırdığı gözlendi.

Akdeniz diyeti zeytinyağı ağırlıklı ve az yağlı, posadan zengin, et tercihi olarak ise balık ağırlıklı bir beslenme şekli. Diyette mevcut olan bitkisel kaynaklı az doymuş yağlar, yüksek folik asit ve B6 vitamini bu beslenme tarzının ana içerikleri. Bazı güncel çalışmalar D vitamini ve omega-3'ten zengin Akdeniz diyeti bu özellikleriyle tüp bebek sonuçlarını iyileştirebilir.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

OBEZİTE KISIRLIK SEBEBİ

Araştırmalara göre stres, obezite ve yanlış beslenme gibi risk faktörleri kısırlığı şiddetlendirebilir. Bilim adamları 2000 erkeğin sperm kalitesi ile ilgili çalışma yaptı. Araştırmaya katılan ve vücut kütle endeksi yüksek olan erkeklerdeki anormal sperm oranının daha fazla olduğu belirlendi. 

Aşırı şişman erkeklerde sperm kalitesinin düşük olmasının sebebinin, obezlerdeki hormon seviyelerinin farklılığı, fazla yağ birikmesi yüzünden testislerin aşırı ısınması, obezliğe yol açan yaşam biçimi ve beslenme alışkanlığı olabileceği belirlendi. Kadınlarda da obezite varlığı insülin direncini bozarak hem yumurta kalitesini hem de rahim zarına tutunma kabiliyetini azaltıyor. Onun için çok fazla kiloda olan kadınlar kısırlığa daha yakın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading