Yandex Metrica

Anne adayları Ramazan’da nasıl beslenmeli?

Anne adayları Ramazan’da nasıl beslenmeli?

Ramazan ayının yaklaşması ile araştırmalar yapılmaya başlandı.. "Anne adayları Ramazan’da nasıl beslenmeli?" konusu da araştırılanlardan bir tanesi. İşte detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 19:02

Gebelik planlayan anne adaylarının en sık merak ettiği konuların başında Ramazan ayında oruç tutup tutamayacakları yer alıyor. Ramazan ayının da yaklaşması ile konu hakkında araştırmalar daha geniş bir hal aldı. Peki, anne adayları Ramazan’da nasıl beslenmeli? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

ANNE ADAYLARI RAMAZAN'DA NASIL BESLENMELİ?

Anne adaylarının Ramazan ayında dikkat etmesi gereken bazı maddeler vardır. Bunlar;

  1. Sıvı alımı ihmal edilmemeli: Sahur ile iftar arasındaki süre oldukça uzun olduğundan anne adaylarının iftar ve sahur arasında en az 3 litre su içmeleri gerekir. Anne adaylarının genelde gölge yerlerde durması mümkünse iftar vaktine kadar evden çıkmamaları önerilir.
  2. Protein ağırlıklı beslenilmeli: Süt, yumurta, yulaf, az tuzlu peynir gibi protein ağırlıklı beslenilirse daha tok ve enerjik olunur. Bu sebeple sahur ve iftarda bu gibi besinlerin yanında fındık, ceviz ve çiğ badem de tüketilmelidir.
  3. Lifli gıdalar ve mevsim yeşillikleri tüketilmeli: Hem anne adayının hem de bebeğin günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması için mutlaka beslenme rutinine mevsim yeşillikleri dahil edilmelidir. 
  4. Tatlı yerine meyve yenilmeli: Oruç tutmak hamilelikte oldukça zordur bu sebeple sindirim sisteminizi rahatlatacak besinler tüketmelisiniz. Sahurda yağlı ve kızarmış yemekler yerinde fırın yemekleri, tatlı yerine sütlü tatlı ya da meyve tüketilmelidir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading