Yandex Metrica

Anne adayları bu haber size! Bebeğin beyin gelişimi için mutlaka kullanın

Anne adayları bu haber size! Bebeğin beyin gelişimi için mutlaka kullanın

Bugüne kadar birçok vitamin takviyesi duymuş ve belki de kullanmışsınızdır. Ancak çoğu kişi "kolin" takviyesinden habersiz. Metabolizmayı ve karaciğer sağlığını destekleyen temel bir besin olan kolin eksikliği, kas hasarı, karaciğer hasarı ve alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı gibi olumsuz durumlara yol açabiliyor. Vücuda yeteri kadar kolin alabilmek için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:20

Kolin, karaciğerinizin ve beyninizin düzgün çalışmasına yardımcı olan hayati bir besin.

Beyin ve merkezi sinir sistemini, hafızayı ve ruh halini kontrol etmeye, karaciğerin, kasların düzgün çalışmasını ve hücrelerin zarlarını oluşturup onarmaya yardımcı olur. Yani aslında vücudun düzgün çalışması için koline ihtiyacı var diyebiliriz. 

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

HANGİ GIDALARDA KOLİN VAR?

Karaciğerimiz bir miktar kolin üretse de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kolinin çoğu beslenme yoluyla geliyor. Et, kümes hayvanları ve balık, süt ve yumurta, brokoli ve karnabahar gibi sebzeler, patates, fasulye, fındık ve tohumlar, ayrıca tam tahıllar kolin yönünden hayli zengin. Ancak tablet takviyeler de mevcut. 

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

EKSİKLİĞİ NELERE YOL AÇIYOR?

Kolin eksikliği durumunda kas hasarı, karaciğer hasarı ve alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabiliyor. 

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

HAMİLEYKEN KULLANILABİLİR Mİ? 

Hamileyken de bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için yeterince kolin almak gerekiyor. Aksi takdirde yarık dudak, hipospadias ve kalp kusurları ortaya çıkabiliyor. Araştırmalar biyolojik ebeveynleri uygun seviyelerde kolin alan çocukların daha iyi dikkat, hafıza ve problem çözme becerilerine sahip olduğunu gösteriyor. 

Kolin takviyelerinin ilaçlarla veya diğer takviyelerle bilinen herhangi bir etkileşimi ise yok. Ancak bazı kişilerde bu takviyeler bazı yan etkilere yol açabilir. Kusma, aşırı terleme, aşırı tükürük salgılama, düşük kan basıncı, kalp krizi ve inme gibi. Bazı araştırmalar çok fazla kolin almanın kalp hastalığı riskini de artırdığını gösteriyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading