Yandex Metrica

Aman dikkat! Bazı ebeveynler istemeden de bunu olsa yapıyor! Unutulmuş Bebek Sendromu nedir?

Aman dikkat! Bazı ebeveynler istemeden de bunu olsa yapıyor! Unutulmuş Bebek Sendromu nedir?

Anne babanın dalgınlığı bazen çocukların hayatına mâl oluyor. Özellikle sıcak yaz aylarında ebeveynin ufak bir dalgınlık sonucu çocuğunu arabada unutması geri dönülmez kayıplara yol açabiliyor. Unutulmuş Bebek Sendromu adı verilen bu durumu önlemek için uygulanabilecek basit yöntemler var.

Sağlık

31.03.2024, 09:38

Dünyanın dört bir yanında her yıl onlarca çocuk, ebeveynler veya bakıcılar tarafından sıcak arabalarda unutuluyor. Unutulmuş Bebek Sendromu adı verilen bu durum ne yazık ki bazen can kaybıyla bile sonuçlanabiliyor. 

Sıcak bir arabada olmanın bir sonucu olarak çocuğun vücut sıcaklığı tehlikeli seviyelere yükseliyor. Çocuklar, vücutları sıcaklığı düzenlemede yetişkinlerin vücutları kadar verimli olmadığı için de sıcak çarpmasına karşı kendilerini savunamıyor. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

EBEVEYN BEBEĞİNİ NASIL UNUTUYOR? 

Unutulmuş bebek sendromunun en önemli sebebi ebeveynin dalgınlığı. Yorgun, stresli veya dikkatsiz olan ebeveynler ve bakıcılar, çocuklarının arabada yanlarında olduğunu unutabiliyor. Bu, özellikle çocuk arabada uyuyakaldığında görülüyor. 

Dalgınlığın yanı sıra yetersiz veya kalitesiz uyku, stresli olaylar, telefon görüşmeleri veya cep telefonu mesajları gibi dikkat dağıtıcı şeyler unutulmuş bebek sendromuna yol açabiliyor. 

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

UNUTULMUŞ BEBEK SENDROMU ÖNLENEBİLİR Mİ? 

  • Unutulmuş bebek sendromunu önlemenin en iyi yolu, araçtan her indiğinizde arabanın arka koltuğunu kontrol etmeyi içeren bir rutin oluşturmak. 
  • Çocuğun arka koltukta olduğunu size hatırlatmak için arabanın ön koltuğunda hatırlatıcı bir nesne de kullanabilirsiniz. 
  • Ayrıca bir çocuğu arabada birkaç dakika bile yalnız bırakmayın. Çocuklara arabaların içinde veya çevresinde oynamamalarını ve araca binmeden önce her zaman izin istemelerini öğretin.

Unutulmuş bebek sendromunun sonuçları aileler için yıkıcı olabilir. Bir çocuk kurtarılıp hayatta kalsa bile uzun süreli fiziksel ve psikolojik etkilere maruz kalabilir. Sıcak çarpmasından kurtulan çocuklarda beyin hasarı, nöbetler ve diğer nörolojik sorunlar gelişebilir.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

EBEVEYN ÖMÜR BOYU SUÇLULUK DUYUYOR

Ulusal bir çocuk güvenliği savunuculuğu grubu tarafından derlenen verilere göre, bu tarz vakaların yaklaşık yüzde 40'ında yetkililer kanıtları inceliyor. Neticede çocuğun ölümünün korkunç bir kaza olduğu belirleniyor. Yapılan bu hafıza hatası verilecek herhangi bir cezadan çok daha ağır olduğu için ömür boyu çekilecek bir suçluluk duygusuna neden oluyor. Vakaların yüzde 60'ında ise yetkililer, ihmalin çok büyük ve zararın çok ağır olduğuna kanaat getirip bunun bir suç olarak adlandırılması gerektiğine inanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading