Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alzheimer karşıtı bir meyve! O hastalığa yakalanma riskini %34 azaltıyor

Alzheimer karşıtı bir meyve! O hastalığa yakalanma riskini %34 azaltıyor

Kırmızı meyvelerin kalp sağlığı için ne kadar faydalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Pazar tezgahlarında yeni yeni görmeye başladığımız çilek de bu meyvelerden. Çocukların severek tükettiği çilek hafıza üzerinde de oldukça etkili. İşte çilek yemenin sağlık için 7 faydası.

Sağlık

23.01.2024, 20:39

Özellikle çocukların en sevdiği meyvelerden biri olan çilek tezgahlarda yerini almaya başladı. Besleyici yönü oldukça güçlü olan bu meyvenin kalorisi ise hayli düşük. 

C vitamini ile dolu olan çilek günlük C vitamini ihtiyacının %160'ını içeriyor. Ayrıca hücreleri hasardan koruyan antioksidanlarla dolu. Lif, manganez, potasyum ve folat gibi diğer birçok önemli vitamin ve mineral içeren çilek, elma ve muz gibi diğer popüler meyvelerden daha az doğal şekere sahip.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BİLİŞSEL SAĞLIĞI İYİLEŞTİRİYOR

16.000'den fazla katılımcının beyin fonksiyonlarının ölçüldüğü bir araştırmada çilek yiyenlerin bilişsel bozukluklarının daha az olduğu görüldü. Bu kişilerde düşünme ve işlem yapma yetenekleri eskisi kadar bozulmadı. Ayrıca çilek yiyenlerin Alzheimer'a yakalanma olasılığının %34 daha az olduğunu ortaya çıktı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Çilek, vücudun üretemediği için yiyeceklerden almanız gereken mükemmel bir C vitamini kaynağı. Bu kritik vitaminden yeterince alamayanlar, kanama, morarma ve kansızlığa neden olan iskorbüt hastalığına yakalanır. C vitamini ise yara iyileşmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca herhangi bir solunum yolu enfeksiyonunu önleyebilir ve azaltabilir.

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Araştırmalar, çileğin kalp hastalığı ve felce yol açan birçok durumu ve aynı zamanda kalp hastalığı olasılığını artıran diyabeti önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. 

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

Yapılan bir araştırmada katılımcılar, her biri suyla karıştırılmış 25 mg çilek tozu içeren günde iki içecek tüketti. Bir ay sonra, katılımcıların toplam kolesterolü %5 daha düşüktü. 

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

KANDAKİ YAĞI AZALTIYOR

Kanda bulunan yağlara trigliseritler adı veriliyor. Yüksek trigliserit  ise kalp hastalığı riskini artırıyor ve parçalandıklarında, kan damarlarının duvarlarına yapışkan birikintiler çeken iltihaplanmaya neden olan yan ürünler bırakıyorlar. Bu birikintiler damarları tıkıyor ve kalp krizine neden oluyor. Ancak günde 450 gr çilek trigliseridi %20 düşürmede etkili. 

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

İLTİHAPLANMA KARŞITI BİR MEYVE

Kapsamlı iç iltihaplanma, kalp hastalığı da dahil olmak üzere birçok hastalığa katkıda bulunur. Kötü beslenme, düşük fiziksel aktivite ve sigara içme gibi yaşam tarzı faktörleri vücuttaki iltihaplanmayı artırır. Uzmanlar daha fazla çilek yemenin kalp sağlığınızı iyileştirmek için önemli olduğunu belirtiyor. Bunun nedeni, çileklerdeki antioksidanların anti-enflamatuar etkileri.

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Çok fazla glikoz, kalp hastalığı riskini artıran tip 2 diyabet için bir risk faktörüdür. Kan şekeri seviyenizi izliyorsanız, çilek tatlı ihtiyacınızı gidermek için iyi bir yoldur. Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre, bir parça beyaz ekmekle birlikte çilek yiyenler, salatalıklı ekmek yiyenlere göre %26 daha az insülin salgılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading