Yandex Metrica

Alzheimer erken teşhis edilebilir mi? Hem de basit bir kan testi ile!

Alzheimer erken teşhis edilebilir mi? Hem de basit bir kan testi ile!

Yaşlıları tehdit ediyor gibi görünse de belirtileri yıllar önce başlayan Alzheimer ne yazık ki henüz tedavi edilemiyor. Ancak İngiltereli bilim insanlarına göre hastalık bir test ile teşhis edilebilir. Cerrahi işlem gerektirmeyen bu test sayesinde hastalık teşhisten 3 yıl öncesinde ortaya çıkartılabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Bilim adamları, Alzehimer hastalığını teşhisten yıllar önce tespit etmek için yeni, cerrahi işlem gerektirmeyen olmayan bir test keşfetti.

Araştırma, Alzheimer riskini teşhisten birkaç yıl önce tahmin edebilen kan örneklerini kullanan yeni bir testi ortaya çıkardı.

Alzheimer, beynin hipokampus bölgesinde yeni beyin hücrelerinin oluşumunu etkiliyor ve önceki çalışmalar bu bağlantıyı ancak daha sonraki aşamalarda otopsilerle kurmuştu. 

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

56 KİŞİDEN DÜZENLİ OLARAK KAN ALINDI

Araştırmacılar, Hafif Bilişsel Bozukluğu olan 56 kişiden birkaç yıl boyunca kan örnekleri aldı. Hafızasında veya bilişsel yeteneğinde net bir yer değiştirme yaşayan herkes Alzheimer hastalığı geliştirmedi. Test edilen 56 kişiden 36'sı yakında Alzheimer teşhisi alacaktı.

Bilim adamları çalışmada, beyin hücrelerini MCI'li insanlardan alınan kanla tedavi etti ve bu hücrelerin, Alzheimer hastalığı ilerledikçe kana tepki olarak nasıl değiştiğini keşfetti. Daha sonra kötüleşen ve Alzheimer hastalığı geliştiren katılımcılardan yıllar içinde toplanan kan örnekleri, hücre büyümesinde ve bölünmesinde bir azalmaya ve apoptotik hücre ölümünde bir artışa neden oldu.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TANIDAN 3.5 YIL ÖNCE TEŞHİS EDİLEBİLİR

Kan örnekleri araştırmacılara beyindeki değişikliklerin Alzheimer hastalığının klinik tanısından 3.5 yıl önce meydana geldiğini gösterdi.

Araştırmacılar, bu keşiflerin bilim adamlarının ve doktorların Alzheimer'ın erken evrelerinde beynin karşılaştığı değişiklikleri tam olarak anlamalarına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading