Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanlar bu kez Turkovac'a çamur atmak istedi! DW yine çarpıtma peşinde...

Almanlar bu kez Turkovac'a çamur atmak istedi! DW yine çarpıtma peşinde...

Almanya'nın resmi yayın organı DW, çamur atma girişiminde bulunduğu Türk ürünleri listesine yerli aşı Turkovac'ı da ekledi.

Sağlık

23.01.2024, 18:32

Türkiye'deki olumlu gelişmelere yönelik daha önce pek çok manipülasyona imza atmış Alman yayın organı Deutsche Welle'nin (DW) son hedefi yerli aşı Turkovac oldu. 

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibi tarafından geliştirilen Turkovac, önceki gün acil kullanım onayı almış ve seri üretime başlanmıştı. 

Almanya'nın resmi yayın organı DW, Turkovac hakkında soru işaretleri oluşturmaya yönelik bir haber yayınladı. Alman haber sitesi, yerli aşı hakkında yeteri kadar bilimsel çalışma yayınlanmadığını iddia etti. 

Alman sağlık kuruluşlarınca kullanılan yaygın aşılara ilişkin ne tür bilimsel yayınlar bulunduğuna hiç değinmeyen DW, BionTech, AstraZeneca, Sinovac, Sputnik veya Moderna gibi aşıların da 'acil kullanım onayı' aldıklarını gözardı ederek Turkovac'ı lekelemeye çalıştı. 

Bunları yapanların beyni yaşlanmıyor! Biyolojik yaştan daha genç hissediyorlar Haberi Görüntüle

TTB YİNE İMDADA YETİŞTİ! 

DW bu tezi desteklemek içinse Türk Tabipleri Birliği Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u seçti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın "Turkovac antikor düzeyinde dört kat fazla artış sağlıyor" şeklindeki açıklamasını eleştiren Şenol, 'güvenirlik konusunun ciddi bir sorun olarak ortada olduğunu' ileri sürdü. 

"Dört kat zıplıyor, hopluyor gibi bir terminoloji kullanmak yerine yazılı dokümantasyon ya da slaytlarla bilim dünyasının anlayacağı şekilde sunum yapılmalı" diyen Şenol, Turkovac'a hangi gerekçelerle onay verildiğinin açığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti. 

Prof. Şenol'un benzer 'hassasiyeti' diğer aşılar konusunda gösterip göstermediği merak konusu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading