Yandex Metrica

Alkol oranı artınca daha mı etkili oluyor? İşte el dezenfektanlarıyla ilgili o gerçek!

Alkol oranı artınca daha mı etkili oluyor? İşte el dezenfektanlarıyla ilgili o gerçek!

Koronavirüsle birlikte daha da hayatımızın içine giren el dezenfektanları alkol oranlarına göre farklılık gösteriyor. Halk arasında en yüksek alkol oranına sahip olanlara rağbet fazlayken aslında su oranı fazla olanların bakteri, mantar ve virüslerde bulunan proteinleri daha iyi parçaladığı ortaya çıktı. Bu tarz dezenfektanların cildi kurutma etkisi de hayli düşük.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

%70 alkollü el dezenfektanları mı iyi yoksa %99 alkollüler mi?
Bu soruya şöyle cevap vermek gerekiyor:  El dezenfektanları söz konusu olduğunda fazlası her zaman için iyi değil. 

Birçok insan, ne kadar çok alkol içerirse, sterilize etmek için o kadar iyi olduğunu düşünür. Ancak %70 alkollü solüsyonlar en iyi el dezenfektan türü. Bunların %30'u ise su.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

PROTEİNLERİ PARÇALAMADA SU ÇOK ETKİLİ

Alkolün mikropları öldürme şekli proteinleri parçalamak şeklinde oluyor. Proteinler amino asit zincirlerinden oluşuyor ve onları ısıttığımızda veya belirli kimyasallarla bütünleştirdiğimizde parçalanabiliyorlar. Proteinler su varlığında ise daha kolay parçalanıyor. Dolayısıyla, fazladan suyun alkolün bakteri, mantar ve virüslerde bulunan proteinleri parçalamasına yardımcı olduğu düşünülüyor.

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

EN İDEAL EL DEZENFEKTANLARI %70 ALKOLLÜ OLANLAR

Deneyler, mikropları öldürebilen alkol konsantrasyonlarının %50-90 aralığında olduğunu gösteriyor. Yani %70 izopropil alkol içeren bir ürün, bu aralığın tam ortasında yer alıyor. %70 alkol içeren dezenfektanlar ellerinizi çok iyi dezenfekte etmeyi başarıyor ama ve fazla kurutmuyor. Ciltteki nem, zaten uzmanların kalmasını istediği bir durum. 

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK EŞYALARDA %100 ALKOLLÜLER KULLANILMALI

Peki neden eczanelerde %99 izopropil alkol satılıyor? Bu ürünler sadece mikropları öldürmekle ilgilenmediğiniz, aynı zamanda nemi de önemsediğiniz şeyleri temizlemek için. Örneğin, elektronik bileşenlerin temiz ve kuru olduğundan emin olmaya çalışıyorsanız, %99 alkol içeren bir ürün mükemmeldir çünkü o kadar iyi buharlaşır ki tüm nemi emer. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading