Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alkali su nedir? Alkali su içmek zayıflatır mı? Kimler alkali su içmemeli?

Alkali su nedir? Alkali su içmek zayıflatır mı? Kimler alkali su içmemeli?

Sağlıklı bir beden için su tüketimi büyük önem taşıyor. Vücudun ana fonksiyonlarını yerine getirmeye yardımcı olan suyun temiz olması ise dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. İçme suyunun zararlı maddelerden arındırılması sonucu oluşturulan alkali su en sağlıklısı. Peki alkali su nasıl yapılır?

Sağlık

18.03.2024, 07:48

Sağlıklı bir yaşam için su tüketiminin ihmal edilmemesi gerekiyor. Temiz ve zararlı maddelerden arınmış suyu tercih etmek ise yapılması gereken en önemli şey. 

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

SUDAKİ ZARARLI BİLEŞENLER ARINIR

Son yıllarda hayatımıza giren "alkali su", aslında en sağlıklı içecek. pH seviyesi yükseltilerek içinde bulunan zararlı bileşenlerin arındırılması sonucu elde edilen doğal suya alkalinli su ismi veriliyor. Bu su, antioksidan özelliklere ve yüksek oksijen seviyesine sahip.

Alkali su, vücutta oluşan serbest radikalleri ve biriken asit özellikli toksinleri nötralize ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendirip yaşam kalitesini arttırıyor.

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

YAŞLANMA ETKİLERİNİ AZALTIR

Güçlü bir antioksidan olma özelliği taşıyan alkali su, yaşlanma etkilerini minimuma indiriyor ve kanser hücresi oluşumu engelliyor. Bağırsak hareketlerini düzenleyen alkali su, soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi enfeksiyonlara yakalanma riskini de azaltıyor.

Mutluluk doğuştan mı gelir? Bilim insanlarına göre... Haberi Görüntüle

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

ALKALİ SU NASIL HAZIRLANIR?

Peki ideal pH değeri 8 ile 9 arasında olan alkali su nasıl hazırlanır? Bunun için 2 litre suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklemeniz ve karbonat tamamen eriyinceye kadar karıştırmanız yeterli. Aynı zamanda eczanelerden elde edebileceğiniz alkali su damlası kullanarak da alkali su hazırlayabilirsiniz. 

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

ZAYIFLAMAK İÇİN ALKALİ SU TÜKETİN

Alkali suyu zayıflama amacıyla kullanmak için günde en az 2 litre içmek gerekiyor. Yemekleri de alkali suyla yapmak bu süreci daha da hızlandıracaktır.

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

KİMLER ALKALİ SU İÇMEMELİ?

Tabi alkali su karbonat içerdiği için dikkatli oranlarda tüketilmesi gerekiyor. Aşırı miktarda karbonat tüketimi kalp yetmezliği ve bulantı, kusma, el titremesi, kas seğirmesi gibi roblemlere yol açabilir. Kalp hastalığı, yüksek tansiyonu, böbrek yetmezliği, böbrek taşları olanlar ile hamile ve emzikli kadınların doktor kontrolü olmadan alkali su tüketmemesi gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading