Yandex Metrica
SON DAKİKA
Akdeniz diyeti, depresyonu önlüyor! Depresyon riski %25 düşüyor

Akdeniz diyeti, depresyonu önlüyor! Depresyon riski %25 düşüyor

Bitkisel gıda, tahıl, meyve, sebze, baklagil ve yağlı tohum tüketimine dayanan Akdeniz diyeti, sağlık için büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar bu tarz bir beslenme şeklinin kalp hastalığını ve depresyonu önleyebileceğini gösteriyor.

Sağlık

22.03.2024, 04:11

Beslenme şekli, sağlığı doğrudan etkiliyor. 15.000'den fazla kişinin katıldığı bir çalışma, meyve, sebze, baklagiller, fındık ve zeytinyağı açısından zengin ve işlenmiş et açısından düşük bir beslenmenin depresyon başlangıcını önleyebileceğini gösteriyor.

Araştırmacılar, insanların ruh sağlığı üzerindeki etkileri açısından üç ana beslenme şeklinin etkisine baktı. Vejetaryenlik, Alternatif Sağlıklı Diyet ve Akdeniz diyeti. Ana bulgu, bu sağlıklı diyetlerin üçünün de, aralarında gözle görülür bir fark olmaksızın, depresyon olasılığını önemli ölçüde azaltabileceğiydi.

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

10 YIL SÜREN BİR ARAŞTIRMA

Hastalığın başlangıcında depresyonu olmayan 15.000'den fazla kişinin verileri incelendi. On yıl sonra, katılımcıların 1.550'sine depresyon teşhisi kondu ve antidepresan verildi.

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

AKDENİZ DİYETİ RUHA İYİ GELİYOR

Akdeniz diyetini sıkı bir şekilde takip edenler, bu tarz beslenmeyenlere göre %25 ila %30 daha düşük depresyon riskine sahipti. Bu koruyucu etkiyi açıklayan biyolojik mekanizma, muhtemelen kişinin sağlıklı beslendiğinde beynine ve dolayısıyla ruhuna fayda sağlayan artan vitamin ve minerallerle ilgili.

Yeni çalışma, önceki araştırmaların da gösterdiği gibi, sağlıklı beslenmenin genel olarak depresyon ve akıl hastalıkları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu doğruluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading