Yandex Metrica

Akciğer kanseri hapı geliştirildi! Ölüm riskini yüzde 51 azaltıyor

Akciğer kanseri hapı geliştirildi! Ölüm riskini yüzde 51 azaltıyor

En yaygın ve ölümcül hastalıklardan olan akciğer kanseri, evre ve alt türüne bağlı olarak farklı şekillerde tedavi edilebiliyor. Geliştirilen yeni bir hap ise hastalıkla ilgili adeta umut ışığı oldu. Osimertinib adlı ilaç ölüm riskini yüzde 51 oranında düşürüyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Oldukça yaygın bir kanser türü olan Akciğer kanseri ölüm riski en yüksek hastalıklardan. Ancak erken evrelerde yakalandığında tedavi şansı yükseliyor. 

Normal akciğer dokusundan olan hücrelerin ihtiyaç ve kontrol dışı çoğalarak akciğer içinde bir kitle oluşturmasıyla başlayan hastalık, kitlenin çevre dokulara veya dolaşım yoluyla uzak organlara yayılmasıyla daha büyük hasara yol açıyor. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

AKCİĞER KANSERİ NASIL TEDAVİ EDİLİYOR? 

Hastalıkta tedavinin belirlenmesinde en önemli faktörler ise kanserin tipi ve evresi. Bazı hastalarda cerrahi yöntemlerle kanserin bulunduğu akciğer veya akciğer bölümü çıkartılabiliyor. Cerrahi için elverişli olmadığı düşünülen hastalarda ise kemoterapi uygulanabiliyor. Bunların yanı sıra akıllı ilaçlar ve immünoterapi gibi yeni tedaviler de kanser hücrelerinin belirli özelliklere sahip olması durumunda kullanılabiliyor. 

Yale Üniversitesi liderliğinde yapılan araştırma sonucu geliştirilen bir hap ise hastalığa yeni bir umut ışığı olmuş durumda. Osimertinib adlı bu yeni ilaç, en yaygın akciğer kanseri türü olan küçük hücreli akciğer kanserini tedavi etmek için özel olarak geliştirildi. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

YENİ İLAÇ ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 51 AZALTIYOR

Bulgulara göre, ameliyattan sonra tümörü çıkarmak için verilen hap, hastaların ölüm riskini yüzde 51 oranında azalttı. İlaçla tedavi edilen hastaların yüzde 88'i, tek başına plasebo alanların yüzde 78'ine kıyasla beş yıl fazladan hayatta kaldı.

Deney, 26 ülkeden 30 ila 86 yaşları arasındaki 1b ila 3a evrelerindeki 680 hastayı içeriyordu. Katılımcılar, EGFR geninde bir mutasyona sahipti. Bu mutasyon, Asya'daki akciğer kanseri vakalarının yüzde 40'ından sorumlu. EGFR mutasyonları kadınlarda erkeklerden daha olası ve hiç sigara içmemiş veya hafif sigara içen kişilerde bile bulunabiliyor. 

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

ABD'DE KULLANILMAYA BAŞLADI

Hap, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki bazı hastalar için halihazırda mevcut. Kısa vadede, hastalara akciğer kanseri ameliyatından sonra daha iyi bir hayatta kalma şansı sağlıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading