Yandex Metrica

Ağlamak zayıflık göstergesi değil! Psikolojik bir terapi görevi görüyor

Ağlamak zayıflık göstergesi değil! Psikolojik bir terapi görevi görüyor

Hüzünden, sinirden, mutluluktan ve bazen gülmekten. İnsanoğlu her durumda ağlayabiliyor. Gülmek kadar doğal olan ağlama, bazı insanlar tarafından zayıflık olarak algılansa da aslında bu eylem psikoloji için çok faydalı. Peki ağlayınca ruh sağlığımızda ne gibi değişiklikler olur?

Sağlık

05.04.2024, 16:56

İnsanların duygularını yaşama şekli farklı farklı. Kimi yakınını kaybedince bile ağlayamazken kimi yolda bir kedi görünce duygulanıp gözyaşı dökebiliyor. 

Ağlamak toplumumuzda zayıflık göstergesi olarak algılanıp ufacık erkek çocuklarına "erkek adam ağlar mı?" şeklinde dayatmalar yapılsa da aslında ağlamak bir yerde terapi olarak görülebilir.

Doğarken ağlayan insanoğlu yetişkinlikte de bazı sebeplerden gözyaşı dökerken vücuduna sağladığı yararları bilse herhalde ya hep ağlar veya ya da psikolojik destek almaya hiç yanaşmazdı. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

BEBEKLERİN İLK AĞLAMASI SAĞLIĞI NASIL ETKİLİYOR?

Ağlamanın faydaları, dünyaya gözlerin açıldığı ilk anda başlıyor aslında. Çünkü bu ilk ağlama, bebeğin akciğerlerinin anne karnının dışındaki dünyaya alışmasını sağlıyor.

Özellikle hıçkırarak ağlamak, ruh hali üzerinde çok önemli etkilere sahip. Hıçkırırken kısa aralıklarla alınan nefesler, beynin derecesini dengeler. Hıçkırarak ağlayan insanlar bu yüzden kendilerini daha iyi hisseder.

Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve felç ihtimali düşüyor Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve... Haberi Görüntüle

BİR NEVÎ İLETİŞİM ARACI

Bebekler duygu ve ihtiyaçlarını nasıl ağlayarak anlatıyorsa yetişkinlikte de ağlamak, çevredeki insanlarla iletişim ve bağ kurmanın bir yolu. Kendini ağlayarak ifade eden insanlara "sulu göz" yakıştırması yapılması ise hiç doğru değil.

Duygusal olaylar karşısında dökülen gözyaşında stres hormonu ve toksin maddeler bulunur. Bu yüzden duygulanıp ağlandığında vücut bu maddelerden arınır. Gözlerin yaşarmasının diğer nedenleri, reflekse maruz kalmak ve enfeksiyonlara karşı bu organı sürekli nemlendirmek olarak sıralanabilir. 

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

OKSİTOSİN VE ENDORFİN SALGILATIYOR

Uzun süreli ağlamak vücutta oksitosin ve endorfin gibi kimyasalların salgılanmasına neden olur. Bu kimyasallar hem fiziksel hem de duygusal acının hafiflemesine ve geçmesine yardımcı olduğu için vücuda fayda sağlar. Endorfin vücut uyuşuk bir hale bürünebilirken oksitosin ise, kişi sakinleşir ve iyi hisseder.

Öte yandan yapılan araştırmalar, kadınların ayda ortalama 3.5, erkeklerin ise 1.9 kere ağladığını ortaya koyuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading