banner2

Acil durum ne zaman bitecek? Dünyayı tehdit eden kabus için umut veren tahmin

Son dakika haberleri... DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge, Kovid-19 salgınının bu yıl içinde 'acil durum' evresinden çıkmasını umduğunu açıkladı.

Sağlık 25.01.2022, 08:23 25.01.2022, 08:30
Abone ol
Acil durum ne zaman bitecek? Dünyayı tehdit eden kabus için umut veren tahmin

Koronavirüsün Avrupa'da ilk kez görülmesinin 2. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, DSÖ'nün Avrupa Bölgesi'nde salgının son durumunu masaya yatırdı.

'HİÇ DERS ALINMADI'

Kluge, 24 Ocak 2020'de Fransa'da ilk Covid-19 vakasının tespit edilmesiyle virüsün bölgeye girdiğini hatırlatarak, "Nesilde bir görülen bu kriz başladığından bu yana neredeyse hiç ders alınmadı." ifadesini kullandı.

'OMİCRON, YÜZDE 31'

Covid-19'un Omicron varyantının Avrupa Bölgesi'nde Delta'nın yerini iyice aldığını vurgulayan Kluge, "Omicron, Avrupa Bölgesi'ndeki Covid-19 vakalarının yüzde 31,8'ini oluşturuyor. Bu oran geçen hafta yüzde 15, ondan önceki hafta da yüzde 6,3 idi." bilgisini paylaştı.

1,7 MİLYON KİŞİ ÖLDÜ

Kluge, bölgede şimdiye kadar 1,7 milyon kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek, salgında "çocukların eğitimi ve ruh sağlığının da kötü etkilendiğinin" altını çizdi.

ACİL DURUM NE ZAMAN BİTER?

Salgının henüz bitmediğine işaret eden Kluge, "Acil durum evresini 2022'de sonlandırabileceğimizi umuyorum fakat bu konuda rahatlamak için çok erken." ifadesini kullandı.

AŞIDA SON DURUM

Kluge, aşılamada şimdiye kadar gelinen noktanın umut verici olduğunu kaydederek, "Avrupa Bölgesi'nde şimdiye kadar 1,4 milyar dozdan fazla aşı uygulandı. Sınır ötesi iş birliği sayesinde onaylanan 10 farklı aşının uygulanması tıp biliminde büyük bir ilerlemedir." açıklamasında bulundu.

DSÖ Acil Durum Komitesi, 19 Ocak'ta Covid-19 salgınının "Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu" şeklinde nitelendirilmesine devam edilmesi yönünde karar almıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!