Yandex Metrica

Açık mı yoksa paketli dondurma mı? Hangisi sağlığımıza dost, hangisi düşman?

Açık mı yoksa paketli dondurma mı? Hangisi sağlığımıza dost, hangisi düşman?

Çocukların yaz aylarında neredeyse her gün severek tükettiği dondurmaların paketli olanları sağlık için bir hayli zararlı. Katkı maddeleriyle dolu olan bu dondurmalar Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'ya göre son yıllarda artan kronik alerjik hastalıkların da en büyük sorumlularından...

Sağlık

24.04.2024, 21:18

Hava sıcaklıklarının artmasıyla özellikle çocukların tatlı deyince aklına ilk gelen şey dondurma oluyor. Peki bu serin lezzeti tüketirken nasıl bir tercih yapılmalı? Açık mı yoksa paketli dondurma mı yenmeli? İşte sağlığımızı yakından ilgilendiren bu soruların cevapları...

Bir Maraş dondurması kadar olmasa da açık dondurmayı güzel yapan yerlerin sayısı artıyor. Neredeyse her şehirde açık dondurma yapıp satan meşhur yerler var.

Çocukların özellikle yazın severek tükettiği atıştırmalıkların başında da gelince, anne babalar "dondurma nereden yenir?" sorusu üzerinde bir hayli kafa yoruyor. "Çocuğuma açık mı yoksa kapalı dondurma mı yedirmeliyim?"

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

PAKETLİ DONDURMALAR SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Neredeyse gıda işi yapan büyük küçük her işletmenin önünde bir dondurma dolabı görüyoruz. Pratik ve en yakın bulduğumuz yerden de alıp afiyetle yiyoruz. Ancak içinde kullanılan malzemelerin gerçekliği hakkında en ufak bir fikrimiz yok. 

Küçükken yediğimiz, sokak köşelerinde, seyyar arabalarda satılan açık dondurmalardan son yıllarda nedense köşe bucak kaçıyoruz. Hakkında çıkan "çok fazla bakteri ve mikrop barındırıyor" haberleri çocuklarımızın bu güzel tatlardan mahrum kalmasına yol açıyor. 

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise mikropla ilgili bu iddiaları karşı tezle çürütüyor. Dondurulmuş paketli gıdaların en büyük mikrop yuvası olduğunu dile getiren Küçükusta, yurtdışında bazı dondurulmuş fast food tarzı ürünlerin toplatıldığını kaydediyor. 

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

KÜÇÜKUSTA: KAPALI DONDURMALAR KRONİK HASTALIK SEBEBİ

Küçükusta, işlenmiş un, şeker, trans yağlar ve katkı maddeleriyle üretilen “mühendislik ürünü” paketlenmiş dondurma ve diğer gıdaların kronik hastalıkların en önemli sebepleri arasında yer aldığını vurguluyor. 

Diyetisyen Esra Kula da ismi dondurma olsa da, içeriğinde gerçek süt, şeker ve salep bulunmayan paketli dondurmaların hem sağlığa zararlı olduğunu hem de kilo alımını artırdığını söylüyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading