Yandex Metrica
SON DAKİKA
Açık havanın faydaları nelerdir? Eve kapanmak depresyon belirtilerini ve kaygıyı tetikliyor!

Açık havanın faydaları nelerdir? Eve kapanmak depresyon belirtilerini ve kaygıyı tetikliyor!

Moral bozukluğu yaşıyorsanız veya bir şeye öfkelendiyseniz hemen temiz hava alabilmek için kendinizi dışarı atarsınız. Çünkü açık hava, insanı rahatlatır. Yapılan araştırmalar açık alanda zaman geçirmenin sadece genel sağlığa değil, beyin yapısına da olumlu etki yaptığını gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:29

Açık havada vakit geçirmek sağlıklı mıdır? Açık hava beden sağlığına nasıl etki eder? İşte cevaplar...

"Bir hava al da kendine gel" veya "Camları açın da hava girsin"... Bu gibi cümleleri duymayan yoktur. Çünkü insan sağlığı üzerinde temiz havanın bir hayli olumlu etkisi var.

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

AÇIK HAVANIN ETKİLERİ ARAŞTIRILDI

Bu konuyla ilgili araştırmalar da yapılmış. Araştırmada, 6 sağlıklı, orta yaşlı şehir sakini altı ay boyunca düzenli olarak incelenmiş ve  beyinlerinden 280’den fazla tarama yapılmış. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TEMİZ HAVA, BEYNE ÇOK FAYDALI

Araştırma, dışarıda geçirilen zamanın, beyin üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Sonuçlar ayrıca, dışarıda vakit geçirildiğinde beyin yapısının ve ruh hâlinin geliştiğini gösteriyor. 

Uzmanlardan bahar ayları için kene uyarısı: Açık alanlarda çalışanlar tehlikede!... Haberi Görüntüle

PANDEMİ GÜNLERİNİ UNUTMAMAK LAZIM

Hatırlayın pendemi döneminde insanlar ne kadar büyük bunalımlar yaşadı. İnsanlar yürüyüşe çıkamadıkları, güneş yüzü göremedikleri gibi ruhsal bakımdan da büyük sıkıntılara düştü. Eve kapanma dönemlerinde online psikolog seanslarına katılanların sayısı hızla arttı. İşte bunun sebebi de bu süreçte açık havaya çıkamamak.

Pandemi şartları ortadan kalktı ancak halen psikolojik sorunlar yaşayanlar mevcut. Bu sebeple genel sağlık durumu kötü olanlar veya depresyon yaşayanlar için doktorlar, tedavinin bir parçası olarak temiz havada bir yürüyüş tavsiye edebilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading