Yandex Metrica

Abur cuburlardaki E100 sayısı ne demek? Gıda ürünlerindeki sayılar ne anlama geliyor?

Abur cuburlardaki E100 sayısı ne demek? Gıda ürünlerindeki sayılar ne anlama geliyor?

Gıda ürünlerinin paketlerinde neredeyse her nokta yazı ve terimlerle dolu. Özellikle E harfiyle başlayan numaraları çoğunuz görmüşsünüzdür. Peki bu sayılar ne ifade ediyor?

Sağlık

23.04.2024, 15:30

Her gıda katkı maddesi bir E numarası ile tanımlanıyor. Ancak bu sayılar tam olarak ne anlama geliyor ve neyi ifade ediyorlar hiç düşündünüz mü?

E numaraları, belirli bir gıda katkı maddesinin karmaşık kimyasal veya yaygın adını değiştirmek için kullanılan uluslararası kodlardır. Bu sayılar, katkı maddesinin belirli teknolojik işlevine göre sınıflandırılıyor. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

E100 - RENKLER

Renkler bir yiyeceğin görüntüsünü iyileştirir. Bu maddeler şekerlere, konserve meyve sebzelere ve içeceklere eklenebilir.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

E200 - KORUYUCULAR

Koruyucular bir yiyecek veya içeceği mikroorganizmalardan koruyarak raf ömrünü uzatır. Kuru meyve ve et ürünlerinden içeceklere kadar geniş bir gıda yelpazesine eklenir.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

E300 - ANTİOKSİDANLAR

Antioksidanlar, bir yiyecek veya içeceği ekşime ve renk değişimlerinden koruyarak raf ömrünü uzatır. Lezzet bozulmalarını ve renk değişimlerini önler. Ete, soslara ve bisküvilere eklenebilir.

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

E400 - JELLEŞTİRİCİLER

Emülsiyonlaştırıcılar, dengeleyiciler, koyulaştırıcılar ve jelleştirici maddeler, gıdaları sert tutmaya veya koyulaştırmaya yardımcı olur. Dondurma, çikolata ve soslara eklenebilir.

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

E900 - TATLANDIRICILAR

Tatlandırıcılar, yiyecek veya içeceklere tatlı bir tat vermek için kullanılır. Şekerle karşılaştırıldığında, tatlandırıcılar daha az kalori içerir. Tatlılara, alkolsüz içeceklere ve süt ürünlerine eklenebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading