Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'nin sağlık sistemi parası olana çalışıyor

ABD'nin sağlık sistemi parası olana çalışıyor

ABD koronavirüs salgını sebebiyle sağlık sisteminde çöküş yaşarken pandemi öncesinde de aşırı pahalı tedavi ücretleri ve alınması güç hastane randevuları ile sosyal devlet anlayışının yakınından bile geçmediğini kanıtlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 18:19

Amerika, dünyanın en pahalı sağlık sistemine sahip. Ancak bu sistem, yeterince verimli değil. Amerikalı hastalar, paralarının karşılığında iyi hizmet alamıyor.

Amerika’da sağlık hizmetlerinin maliyeti son 30 yılda iki kat arttı ancak Amerikalılar, 1980’li yıllara oranla daha sağlıklı sayılmaz.

ABD topraklarında sağlık hizmetlerinden yararlanmak için çok miktarda paraya ihtiyaç duyan Amerikalılar sağlık sisteminden şikayetçi. 

Bağırsak kanserinin nüksetmesini önleyen sihirli içecek! Uzmanlar her gün en... Haberi Görüntüle

AMBULANS ÇAĞIRMAK 2000 DOLAR

Öyle ki acil bir durumda eve ambulans çağırmak bile sigortanız yoksa ambulans çağırmak 2000 dolara mal oluyor. 

Basit bir pansuman tedavisinin 800 dolar gibi bir fiyata yapıldığı ABD'de bir doktor muayenesi için 400 dolar ödemek gerekebiliyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ABD VATANDAŞLARI TÜRK SAĞLIK SİSTEMİNE İMRENİYOR

Bazı ABD vatandaşları Türkiye'ye geldiklerinde gördükleri sağlık hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını sosyal medya hesabında paylaşıyor. 

Özellikle Türkiye'de sağlık turizminin önemli bir yer işgal ettiğini söylemek mümkün. Pandemi döneminde dünyanın dört bir yanından insanların Türkiye'ye sağlık hizmetlerinden yararlanmak için geldiği biliniyor. 

Türk doktorlar yardım dernekleri ile organize şekilde özellikle Afrika olmak üzere dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor.

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar... Haberi Görüntüle

ABD'DE SAĞLIK PERSONELİ YETERSİZ

Özellikle pandemi döneminde ABD'de patlayan vakalar sebebiyle sağlık sistemi çökerken sağlık çalışanlarının da yetersiz sayıda olduğu biliniyor.

Paralı olan sağlık hizmetinden faydalanmakta güçlük çeken çoğu ABD'li hastaneye gidemedikleri için hastalıklarının farkına bile varamadan hayatlarını kaybediyor. 

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

SAĞLIK HİZMETLERİNE 3 TRİLYON DOLAR PARA HARCANMIŞ 

Amerikalılar’ın 2011’de sağlık hizmetlerine 2 buçuk ila 3 trilyon dolar harcadığını, bu tutarın diğer gelişmiş ülkelerden fazla olduğunu söylüyor. Maliyetleri arttıran iki neden var.

Bunlardan birincisi, tıbbi ve idari hizmet ücretlerinin artması. İlaç, tıbbi müdahale ve tıbbi cihaz fiyatlarındaki artış da buna ekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading