Yandex Metrica

ABD'li bilim insanları: Her lokması ömürden 36 dakika çalıyor! İşte hayatımızı kısaltan yiyecekler

ABD'li bilim insanları: Her lokması ömürden 36 dakika çalıyor! İşte hayatımızı kısaltan yiyecekler

Düzenli ve kaliteli beslenmenin insan sağlığı üzerinde yadsınamaz bir etkisi var. Hem hastalıklardan korunmada hem de dinç kalmada önemli rol oynayan beslenme alışkanlıkları yaşam süresi üzerinde de etkili. Amerika'da yapılan bir araştırma da bunu kanıtlar nitelikte. Araştırmaya göre bazı besinler ömrümüzden alırken bazıları hayatı uzatabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:34

Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak şart. Bunun en kolay yolu ise sağlıklı beslenme. Bu önemli alışkanlık kişinin ömrüne ömür katabilme gücüne sahip. 

Amerika'da Michigan Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar da yiyeceklerin insan ömrü üzerindeki etkisini ortaya koyuyor. Besinlerin insan ömrüne nasıl yansıdığı detaylı analizler sonrası tek tek kanıtlanıyor. Sağlık Beslenme Endeksi adı verilen yöntemde yiyeceğin bir gramının sağlık yükünün hesaplanmasının ardından standart porsiyon boyutuna göre bir sonuç elde ediliyor.

Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve felç ihtimali düşüyor Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve... Haberi Görüntüle

SOSİSLİ, ÖMRÜ KISALTIYOR

Araştırma sonuçları ise oldukça çarpıcı. Özellikle gençlerin bayılarak tükettiği sağlık düşmanı sosisli çalışmaya göre insan ömrünü 36 dakika kısaltıyor. Her bir gram işlenmiş ette ortalama 0,45 dakika kaybediliyor. Dolayısıyla sosislinin içindeki 61 gramlık işlenmiş et 27 sağlıklı dakikanın kaybolmasına yol açıyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KOLA YAŞAMDAN 12 BUÇUK DAKİKA ALIYOR

Ömrümüzden çalan bir başka zararlı gıda maddesi ise kola. Asidi ile serinletici bir his uyandıran bu içecek hayattan 12 buçuk dakika alıyor. Yine tüketimi hızlı ve lezzeti fazla olduğu için sık tüketilen hamburgerler de 10 dakika çalıyor ömürden. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KURUYEMİŞ VE MEYVELER ÇOK SAĞLIKLI

Öte yandan araştırmaya göre et tüketen biri, günlük kalorisinin yüzde 10’unu kuruyemiş, sebze veya meyve ile değiştirirse ömrüne sağlıklı 48 dakika eklemiş oluyor.

1 porsiyon kuruyemiş ömrü 26 dakika uzatırken fıstık ezmeli reçelli sandviç ise ömre 30 dakika ekliyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading