Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD başkanı Biden'ın rutin olarak yaptırdığı kolonoskopi nedir, kolonoskopi nasıl yapılır?

ABD başkanı Biden'ın rutin olarak yaptırdığı kolonoskopi nedir, kolonoskopi nasıl yapılır?

ABD Başkanı Joe Biden'ın kolonoskopi yaptıracağının açıklanmasının ardından vatandaşlar kolonoskopi nedir, kolonoskopi nasıl yapılır? şeklindeki soruları yoğun olarak sormaya başladı.

Sağlık

17.03.2024, 20:45

Kolonoskopi nedir, kolonoskopi nasıl yapılır? sorusuna bu içerikte yanıt vermeye çalışacağız. Kolonoskopi, kalın bağırsak ve rektumun incelendiği endoskopik bir işlemdir. Kolonoskopi uygulaması sırasında gerekirse kalınbağırsaktaki polipler çıkartılabilir veya laboratuvarda incelenmek üzere doku örneği alınabilir. Makattan girilerek gerçekleştirilen kolonoskopi işlemi hem teşhis hem de tedavi amaçlı yapılabilmektedir. Bağırsak ucunda ışık ve kamera olan esnek bir tüple incelenir

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

JOE BIDEN'IN YAPTIRACAĞI KOLONOSKOPİ İŞLEMİ NEDİR?

ABD Başkanları için gerekli görülmesi durumunda rutin olarak kolonoskopi işlemi yapılmaktadır. Başkanlar bu süreçte, yetkilerini geçici olarak yardımcılarına devretmektedir. Bağırsak ucunda ışık ve kamera olan esnek bir tüp yardımıyla incelemeler yapılır ve gerekli durumlarda doku örneği alınır.

kolonoskopi işlemi 

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

KOLONOSKOPİ NEDEN YAPILIR?

Kolonoskopi neden yapılır? sorusuna şu şekilde yanıt verebiliriz:

Teşhis amaçlı olarak yapılır. Bağırsakta yaşanan sorunların teşhisi için kolonoskopi sıklıkla yapılmaktadır. Bağırsaktaki sorunlardan kasıt şu şekildedir;

Geçmeyen karın ağrısı

Rektal kanama

Kronik kabızlık

Açıklanamayan kansızlık yani anemi veya demir eksikliği

Kronik ishal

Nedeni açıklanamayan kilo kaybı gibi belirtilerde kolonoskopi yapılmalıdır.

Bağırsak kanseri taraması için de sıklıkla kolonoskopi yapılmaktadır. Hiçbir şikayet olmasa bile kolon kanseri ve rektum kanserinin erken teşhisi için kolonoskopi yapılmalıdır. 50 yaşın üzerinde her 5 yılda bir kolonoskopi önerilir. Ailesinde kolon veya rektum kanseri geçmişi olan kişiler için kolonoskopi sıklığı değişkenlik gösterilmektedir.

Polip kontrolü için de kolonoskopi taraması yapılmaktadır. Daha önceki zamanlarda bağırsak polip sorunu yaşayan kişileri belirli aralıklarla kolonoskopi kontrolünden geçmesi gerekliliği doğmaktadır. Bağırsak poliplerinin erken teşhis edilerek kolonoskopi sırasında çıkarılması bağırsak kanserinden korunmanın en önemli yollarından biri olarak gösterilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading