Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB Grubu kana sahip olanlar nasıl beslenmeli? AB grubu süt ve et ürünlerini tüketebilir mi?

AB Grubu kana sahip olanlar nasıl beslenmeli? AB grubu süt ve et ürünlerini tüketebilir mi?

Bin yıldan az bir geçmişi olan AB kan grubu beslenme konusunda hiçbir sınıflandırmaya uymaz. A ve B kan grubuna uyan bazı özellikleri olduğu gibi tamamen ayrılan yönleri de var. Peki AB kan grubuna sahip olanlar nasıl beslenmeli? AB kan grubu hangi yiyeceklerden uzak durmalı?

Sağlık

22.02.2024, 17:35

AB kan grubu, beslenme açısından hiçbir sınıflandırmaya uymuyor. Bazen A bazen B grubu gibi tepki veren bu kan grubu iki grubun da özelliklerini gösterebiliyor. Yani A ve B grubu için zararlı olan yiyecekler bu grup için de zararlı. Domates hariç. A ve B grubu domates lektinini tolere edemiyorken AB grubu bu sebzeyi yediğinde herhangi bir rahatsızlık yaşamıyor. 

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

ETİ SEBZE İLE BİRLİKTE TÜKETMELERİ GEREKİYOR

Düşük mide asidine sahip olan AB grubundakiler eti iyi bir şekilde sindiremiyor ve bu yüzden yağ olarak depolanıyor. Bu noktada et bu grup tarafından mutla bir sebze eşliğinde tüketilmeli. Kırmızı et dışında barbunya, karabuğday, mısır ve buğday AB grubunun kilo almasına yol açarken deniz ürünleri, süt ürünleri, yeşil sebzeler ve ananas zayıflamalarına yardımcı olabilir.

Ünlüler zayıflamak için onu kullanıyor! Tok tutup yağ yakıyor! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AB GRUBU İÇİN EN FAYDALI BALIKLAR

AB grubu için en faydalı balıklar ise mezgit, somon, sardalya ve ton balığı. Bu gruptakiler levrek, yengeç, alabalık, karides ve yılan balığından ise uzak durmalı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

HANGİ PEYNİRLERİ YİYEBİLİRLER?

Süt ürünleri tıpkı B grubunda olduğu gibi gayet rahat tüketilebilir. Özellikle yoğurt ve kefir. Yumurta da AB kan grubu için yüksek bir protein kaynağı. Bu yüzden aşırıya kaçılmamalı. Aksi takdirde kalp hastalıkları riski artabilir. Peynirlere bakıldığında çökelek, öy ve keçi peyniri bu kan grubunun rahatlıkla tüketebilecekleri arasındayken krem peyniri, permesan ve rokfor uzak durulması gerekenler arasında yer alıyor. 

AB grubu kuruyemişler arasında kestane, ceviz, fıstık ezmesi ve fıstığını tercih edebilir. Ancak tahin, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği ne yazık ki sindirim sistemi için iyi seçenekler değil. 

Mısır ekmeği ve mısır çöreğinden uzak durması gereken AB kan grubuna sahip insanlar, çavdar ekmeğini rahatlıkla tüketebilir. Aynı zamanda makarnadan ziyade pirin yemelerinde fayda var. 

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

GREYFURT YE, PORTAKALDAN UZAK DUR

AB kan grubunun bağışıklık sistemleri diğerlerine göre zayıftır bu yüzden sebzelere beslenmelerinde ağırlık vermeleri gerekiyor. Meyvelere bakıldığında ise ürüm, erik ve dut gibi alkalin bazlı olanlara ağırlık verilmeli. Ananas da sindirime oldukça faydalı. Ancak portakaldan uzak durmalarında fayda var çünkü mide rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor. İlginçtir, greyfurt da portakal benzeri bir meyve olduğu halde AB grubunun midesine iyi gelir. Çünkü sindirildikten sonra alkalin açığa çıkıyor. Muz ise sindirimlerine oldukça zararlı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading