Yandex Metrica
SON DAKİKA
8 yiyecek migren atağını şiddetlendiriyor! Peynir, çikolata ve kahve listenin başında yer alıyor

8 yiyecek migren atağını şiddetlendiriyor! Peynir, çikolata ve kahve listenin başında yer alıyor

Kronik baş ağrısı olarak bilinen migren günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Beslenme alışkanlıkları da bu durum üzerinde direkt bir etkiye sahip. Bazı yiyecekler migreni şiddetli şekilde tetikliyor. İşte dikkat edilmesi gereken 8 gıda!

Sağlık

06.03.2024, 23:28

Migren hastanın günlük yaşamanı etkileyebilen, gün içerisindeki gerçekleştirdiği aktivitelerde kısıtlılık yaratabilen bir baş ağrısı tipi.

Genellikle ense, şakak veya göz çevresinde başlayan ve ağrının çeşidine göre hareket ettikçe kötüleşebilen bu rahatsızlık, tüketilen bazı gıda maddeleri ile tetiklenebiliyor. 

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

AŞIRI KAHVE TÜKETİMİ

Araştırmalar aşırı kafein tüketiminin migren ataklarını tetikleyebileceğini gösteriyor ve hem 2016'da hem de 2019'da yapılan bir araştırma, kahveyi azaltmanın migren sıklığını azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Kahve tüketimibde kendinizi günde iki bardaktan daha azıyla sınırlamaya çalışın.

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

ESKİ PEYNİRLER

Ne yazık ki peynir sevenler için bu başlık migren semptomlarını tetikleyebildiği için üzücü olacak. Burada suçlu tiramin isimli madde. Küflü peynir, çedar, beyaz peynir, mozzarella ve diğer yaygın peynirlerin çoğundan kaçınmak migren ile mücadelede etkili olacaktır. 

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

ÇİKOLATA

Çikolata aynı zamanda migren ataklarından kaçınma şansınızı sabote edebilir. Bir çalışma çikolatanın, deneklerin %42'sinde migren atağını tetiklediğini gösteriyor. 

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

TURUNÇGİLLER

Bol bol taze meyve yemek, saldırılardan kaçınmanın harika bir yolu olsa da, narenciye konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Portakal, greyfurt, limon ve misket limonunun baş ağrısı yaptığını gösteren bazı çalışmalar mevcut. 

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

TATLANDIRICILAR

Araştırmalar, diyet kola ve diğer kalorisiz içeceklerde yaygın olarak bulunan aspartam gibi yapay tatlandırıcıların migren baş ağrısı riskini artırabileceğini gösteriyor.

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

MAYA

Ekşi mayalı ekmek, çörek, kek gibi ürünler içerdikleri maya yüzünden migren ataklarını tetikleyebiliyor. 

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

İŞLENMİŞ ETLER

İşlenmiş etlerin renklerini ve lezzetlerini korumak için kullanılan nitritleri ve nitratlar migreni tetikleyebilir. Bir çalışma, migren öyküsü olan deneklerin %5'inin nitrit tükettikleri günlerde baş ağrısı yaşama olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. B

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

SERT KABUKLU YEMİŞLER

Badem, yer fıstığı ve diğer birçok kabuklu yemiş ve tohumlar tiramin içerir. Bu durum migren ataklarına yol açabilir. 

Yiyecekler tüm migren hastalarını farklı şekilde etkilediğinden, yapabileceğiniz en iyi şey yeme alışkanlıklarınızı incelemek ve potansiyel tetikleyici olabilecekleri belirlemektir. Yiyecekleri birer birer yavaşça ortadan kaldırarak, baş ağrılarınızı neyin tetiklediğini fark etmeye başlayabilirsiniz. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading