Yandex Metrica

6 Eylül'den sonra yeni kurallar geliyor! İşte madde madde yeni koronavirüs önlemleri

6 Eylül'den sonra yeni kurallar geliyor! İşte madde madde yeni koronavirüs önlemleri

Okulların açılması ve sosyal hayattaki düzenlemelerle 6 Eylül sonrasında aşı olmayanlardan PCR testi istenecek. PCR zorunluluğu, uçak, otobüs ve diğer toplu taşımalarda da geçerli olacak.

Sağlık

23.01.2024, 17:56

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerde 6 Eylül tarihiyle birlikte Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak.

PCR testleri, aşı olmayanlar için birçok alana giriş bileti niteliği görecek.

İçişleri Bakanlığı'nın daha önce 81 ilin valiliklerine gönderdiği PCR testi genelgesi, yarın itibariyle uygulanacak.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

48 SAATLİK NEGATİF PCR İSTENECEK

6 Eylül'den sonra aşısı tamamlanmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerden 48 saat içinde sonuçlanmış negatif PCR testi istenecek.PCR testi düzenlemesi 18 yaş ve üstü vatandaşlar için geçerli olacak.

Eğitim personelinden de düzenli PCR testi istenecek.

pcr testi

Öğrencilerle temas eden aşı olmamış eğitim personeli, kantin çalışanları, servis şoförleri ve rehber personelinden de PCR testi istenecek.

Aşı olmamış öğretmen ve okul personelinin haftada 2 kez PCR testi görülecek.

PCR sonuçları okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MASKE VE ATIK KUTULARI BULUNDURULACAK

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutuları bulundurulacak ve bunların günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak.

Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması halinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin de aşılı olmaları, tam doz aşılarını tamamlamış olmaları öneriliyor.

Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Bu liste serviste görünür yerde asılı olacak. Böylelikle servis kullananların aynı yerde oturması sağlanacak.

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

YOLCULUKLARDA PCR TESTİ TALEBİ

Uçak, tren, otobüs ve diğer toplu taşıma araçları için de PCR testi gerekecek.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda 6 Eylül`den sonra seyahat edecek yolcuların ya aşı kartını ya da PCR testinin negatif olduğunu ibraz edeceğini duyurmuştu.

Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler için PCR testlerinin ibraz edilmesi gerekecek. 48 saat içinde yapılan negatif PCR testi olmayanlar etkinliklere katılamayacak.

Koronavirüs aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading