Yandex Metrica
SON DAKİKA

50 yıl sonra ilk kez! Turkovac'la A'dan Z'ye yerli bir aşımız oldu

Meclis'te yaptığı konuşmada Türkiye'nin 50 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 100 kendi imkanlarıyla aşı geliştirdiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı Koca, toplumsal hayatla bireysel hayat arasına uçurum koyan 'koronavirüs yasakları'nın SÜRDÜRÜLEMEZ olduğunu söyledi.

Sağlık

23.01.2024, 18:27

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada merak edilen konulara ilişkin önemli bilgiler verdi. 

Türkiye'nin koronavirüse karşı aşı geliştirmeyi başaran 6 ülkeden biri olduğunu dile getiren Koca, şehir hastanelerinin önemli bir kısmının da Sağlık Bakanlığı bütçesiyle inşa edildiğini kaydetti. 

Sosyal medya hesabında konuşmasına ilişkin satır başlarını paylaşan Koca, şunlara dikkat çekti:

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

SAĞLIKTA İHTİSAS MAHKEMESİ ŞART

Sağlık çalışanlarının hakları için diyalog içinde olduk. 'Maaşları, özlük hakları konusunda atılacak adımları ortak iradeyle atmalıyız' dedik. Bakanlığımıza verdiğiniz destek için şükran duyuyor ve desteğinizin son noktaya değin devam edeceğine inanıyorum.

Yeni bir şiddet olayı vuku bulduğunda çalışanlarımıza söyleyeceğim kelimeleri bulmakta aciz kalıyorum. Bütün kurumlar olarak, sağlıkta şiddete karşı toplumsal dayanışma oluşturmak zorundayız. Hukuk, sorumluluk ahlakıyla eli kolu bağlı olan sağlık çalışanını korumalıdır.

Sağlık çalışanları ağır davalara maruz kalıyor, büyük tazminatlar ödüyorlar. Bu alanda ihtisas mahkemesinin olmaması davaların seyrini yanlış yönlere sürüklüyor. Hekimler astronomik tazminat korkusuyla hastalarına müdahale etmeleri gereken noktada adeta eli kolu bağlı kalıyorlar.

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

GELİŞMİŞ ÜLKELER BAŞARAMADI

Hekimlerimiz en zengin ülkelerin alıcı gözlerle baktığı, en iyi yetişmiş hekimlerdir. Bunu unutmayın.

Gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelerde verilemeyen sağlık hizmetlerinin acı bilançosuna şahit olduk. Ülkemizdeyse; koridorlarda oksijen tüpleri önünde kuyruğa girmiş hastalar görmedik. Vatandaşlarımızı dünyanın dört bir tarafından ülkemize getirip tedavi ettik.

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

15 ŞEHİR HASTANESİ GENEL BÜTÇEDEN

Doğrulara tutunmadan yanlışlardan kurtuluş yok. Milletimiz, iktidarımız eli ile bize nasıl hizmet etme sorumluluğu yüklemişse, muhalefete de, biz hizmet ederken bizi eleştirme sorumluluğunu yüklemiştir. Hepimiz vazifemizi bu kutsal çatının altında yerine getireceğiz.

Biz sadece Kamu Özel İş Birliği ile hastaneler yapmadık. Yapımı genel bütçeden tamamlanmış ve inşaatı devam eden toplam 15 şehir hastanemiz var.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

50 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ...

Ülkemizde 25 yıl aradan sonra yeniden aşı üretildi. Yaklaşık 50 yıldan uzun bir süredir ilk defa hücre çalışmalarından başlayarak, antijen dâhil, yerli olarak geliştirilen bir aşımız oldu. Yerli inaktif COVID-19 aşımız Turkovac’ın her safhası ülkemizde geliştirildi.

Türkiye yaklaşık 50 yıl sonra yüzde 100 kendi imkânları ile aşı geliştirdi. Bu değere sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Teknoloji transferi ile ülkemize getirilmek üzere suçiçeği, hepatit A ve kuduz aşısı için de çağrıya çıkarak ülkemize yatırım yapılması için imkân sağladık.

Mutluluk doğuştan mı gelir? Bilim insanlarına göre... Haberi Görüntüle

TOPLUMLAR BUNU SÜRDÜREMEZ

Salgın bireysel hayatla toplumsal hayat arasına bir uçurum koydu. İkisini birbirinin zıddı haline getirdi. Toplumlar bunu sürdüremez. Hayat bir tür halk sağlığı yasaklar manzumesiyle devam edemez. Bizim tavrımız şu oldu: Bireysel hayatla toplumsal hayat birlikte savunuldu.

Şimdi bazılarının zihninden, şunu eksik yaptınız, falan konuda geç kaldınız, filan konuyu yeterince dikkate almadınız gibi düşünceler geçiyor olabilir. Elbette eksiklerimiz oldu. İş olan yerde, insan olan yerde hata da noksan da olur. Esas olan bunda bir kasıt olmamasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading