Yandex Metrica

50 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılanması başladı

50 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılanması başladı

Toplumsal bağışıklamada ikinci aşamanın son basamağı kapsamında 50 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılamasına bugün başlandı. Peki 40-49 yaş aşılaması ne zaman?

Sağlık

23.01.2024, 17:31

Türkiye, koronavirüsle mücadelede aşı çalışmalarına devam ediyor. Kademeli normalleşmenin yeni aşamasıyla birlikte bugün, toplumsal bağışıklamada ikinci aşamanın son basamağı olarak 50 yaş üzerindekilerin aşılamasına başlandı. 

"ALTYAPIDA HERHANGİ BİR EKSİKLİK YOK"

Aşılama ile ilgili TRT Haber'e konuşan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, hızlandırılmış aşılama için hazırlıklı olduklarını belirterek "Aşı ile ilgili altyapıda herhangi bir eksiklik yok. Vatandaştan isteğimiz, aşılara güvenin sırası gelen aşısını yaptırsın ki bu hastlığı ülkemizden tamamen kaldıralım." şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇİLECEK

50 yaş üzeri aşılamanın başlamasıyla 40-49 yaş aralığındaki vatandaşların ne zaman aşılanacağı merak edilmeye başladı. Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu takvim doğrultusunda sürdürülen aşamada 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasıyla üçüncü aşamaya geçilecek.

Aşılama takviminin üçüncü aşamasında ilk olarak 40-49 yaş grubu aşılanacak. Ardından 30-39 ve 18-29 yaş arası kişiler aşılanacak. Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde aşı yaptırmayanlar aşılanacak. Eylül ayına kadar 18 yaşa en az 1 doz aşı yapılması planlanıyor.

AŞI TEDARİKİ HIZLANIYOR

Sağlık Bakanı, 100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz Alman BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik aşısı için anlaşma sağlandığını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde anlaşma kapsamında BioNTech aşıları teslim edilmeye başlandı. Haziran ayında 30 milyon doz gelmesi bekleniyor.

"HAZİRAN SONU 20 YAŞA KADAR İNERİZ"

Dün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, sözleşmelere göre aşıların gelmesi durumunda erken dönemde normal hayata dönülebileceğini söyledi. Gelecek hafta sonuna kadar 12 milyon aşının gönderileceğini kaydeden Koca, "Uğur Hoca'nın söylediği şekilde eğer 30 milyon aşı gelir, takvim işlerse haziran sonu 20 yaşa kadar ineriz." ifadelerini kullandı.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI

Açıklamasında yerli aşı çalışmalarına ilişkin konuşan Bakan Koca, "Faz-3 için olması gereken doz üretimi tamamlandı. Stabilizasyon dediğimiz iki haftalık süresi var. Eğer stabilizasyonda sorun çıkmazsa iki hafta sonra Faz-3 safhasına başlamış olacağız. Asgari iki yerde üretimi erken dönemde başlatmak istiyoruz. Eylül ayında ilk aşımız kullanılabilir olsun istiyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading