Yandex Metrica

50 yaş üstü kadınlarda görülüyor! Ani terlemeler neyin habercisi?

50 yaş üstü kadınlarda görülüyor! Ani terlemeler neyin habercisi?

50 yaş üstü kadınlarda görülmeye başlayan menopoz, fiziksel bazı belirtilerle günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Regl döneminin kalıcı olarak sona erdiği bu süreçte en çok şikayet edilen konu ise sıcak basmaları ve terlemeler. Hormonların yol açtığı bu durumun etkileri yapılacak bazı değişikliklerle en aza indirilebilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:22

Adet döngülerinin sonuna işaret eden doğal bir biyolojik süreç olan menopoz, ortaya çıkan hormonal değişiklikleri sebebiyle kadınların günlük hayatını olumsuz yönde etkiliyor. 

Ortalama olarak 50'li yaşlarda kendisini fiziksel ve duygusal belirtilerle gösteren menopoza, terleme ve ateş basmaları tüm kadınlar için en yaygın belirtilerden birkaçı. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

7-8 DERECELİK BİR ISI FARKI OLUYOR

Kadınların çoğu bu dönemde ani ısı yükselmesi yaşar. Bu 7 ila 8 derece arasında değişebilir. Terleme ve sıcak basmalarının ana nedeni ise, kan damarlarının genişlemesine ve vücutta normalden daha fazla kan dolaşımına neden olan östrojen seviyelerindeki keskin dalgalanmalar. 

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

MENOPOZ BELİRTİLERİ NASIL HAFİFLETİLİR? 

Kadının günlük hayat kalitesini düşüren süreç, hormon tedavisi, rahatlatıcı egzersizler ve uygun bir diyetle atlatılabilir. 

Her gün iki litre soğuk su içmek, yaz aylarında serin ve gölgeli yerlerde kalmak da sıcak basmaları ve terlemeleri azaltmanın yollarından. 

Baharatlı yiyecekler ve kafein içeren içecekleri tüketmekten kaçınmakta da fayda var.

Anksiyete ve yoğun stresi kontrol etmek de etkili bir çözüm, böylece terleme ve sıcak basmaları daha fazla şiddetlenmez. Yavaş ve derin nefes almayı deneyin. 

Pamuklu veya doğal liflerden yapılmış giysiler giyin çünkü sentetikler ısıyı hapseder ve aşırı terlemeye neden olur.

Sosyallik ve arkadaşça etkileşimler karamsarlıkla, üzüntü duygusuyla başa çıkmaya yardımcı olabilir.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

TEK BELİRTİ TERLEME Mİ?

Menopoz döneminde sıcak basması ve terlemelerin yanı sıra adet düzensizlikleri, yumurtlamada azalma, depresif ruh hali, uyuyamama, gerginlik, sinirlilik, iştah artışı, konsantrasyon güçlüğü, yüzde kızarma, nabızda artış, baş ağrısı, baş dönmesi
sıcak basması, öz güven azlığı, unutkanlık, dikkatsizlik, yorgunluk ve cinsel istekte azalma görülür.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MENOPOZ CİNSEL YAŞAMI BİTİRMEZ

Bilinenin aksine menopozla birlikte cinsel yaşam sona ermez. Östrojen azlığı nedeni ile cinsel organlarda küçülme olabilir. Buna bağlı olarak cinsel ilişki esnasında ağrı hissedilebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading