Yandex Metrica

32 yılda 12 kez kansere yakalandı ama hala hayatta! Tıp dünyası bu vakayı konuşuyor! Doktorlar bile şaşkın

32 yılda 12 kez kansere yakalandı ama hala hayatta! Tıp dünyası bu vakayı konuşuyor! Doktorlar bile şaşkın

İspanya'da yaşayan 36 yaşındaki kadının 32 yılda 12 kez kansere yakalanıp atlattığını öğrenen doktorlar harekete geçti. Yapılan inceleme sonunda kanserde erken teşhisin yolunu açan bir keşif yapıldı.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

İspanya'da doktorların bile şaşkınlıkla karşıladığı ilginç bir sağlık vakası yaşandı. 36 yaşındaki bir kadın 32 yılda 12 kez kansere yakalandı ve atlattı. Bunun üzerine İspanya Ulusal Kanser Araştırma Merkezi liderliğinde bir ekip kuruldu ve bu ekip kadının genlerini incelemeye başladı.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

HER SEFERİNDE KANSERİ ATLATTI

İlk defa 2 yaşında kansere yakalanan ve 32 yaşına kadar 12 farklı tümör ile mücadele eden, her seferinde kansere karşı galip kadan kadının kansere karşı nasıl bu kadar duyarlı olduğunu inceleyen sağlık ekibi araştırmayı derinleştirme kararı aldı. 

Yapılan araştırmada kadının, onu kansere karşı yatkın bir hale getiren bir gen mutasyonuna uğradığı anlaşıldı.

Kadında yer alan bu mutasyon, hücre replikasyonu işlev bozukluğuna neden oluyor ve farklı sayıda kromozoma sahip hücreler oluşturuyordu. Kadının kan hücrelerinin yaklaşık yüzde 30-40'ında anormal sayıda kromozom vardı.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

GENETİK KUSURU ONU KORUDU

Kadının kansere yatkınlığının aynı zamanda kanser sebepli ölümden koruduğunu tespit eden uzman ekip şu açıklamayı yaptı: 

"Hastanın genetik kusuru aslında onu korudu. Bağışıklık sistemi sayesinde tüm kötü huylu tümörlerden kurtuldu"

Kadın 2014 yılından itibaren kansere yakanmıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading