Yandex Metrica
SON DAKİKA
18 yaş altı bile elektronik sigara kullanıyor! İngiltere'de hastaneye yatışlar 4 kat arttı

18 yaş altı bile elektronik sigara kullanıyor! İngiltere'de hastaneye yatışlar 4 kat arttı

Elektronik sigara, nedense çoğu insan tarafından masum görülüyor. Aslında aynen normal sigaranın ortaya çıkardığı nefes darlığı, göğüs ağrısı, akciğer iltihabı ve solunum yetmezliği gibi sorunlara yol açan bu zararlı alışkanlık, 18 yaşından küçüklerde bile çok yaygın. Hatta bazı verilere göre elektronik sigara nedeniyle hastaneye kaldırılan İngiliz çocukların sayısı bir yılda dört katına çıkmış durumda.

Sağlık

23.01.2024, 20:24

Görünüşü elektronik ama etkisi bildiğimiz sigaradan farksız. Uzun dönemde kullanımı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, akciğer iltihabı ve solunum yetmezliği gibi sorunları beraberinde getiriyor. 

Elektronik sigaralar büyük küçük herkesin sağlığını tehdit ediyor. Küçük diyoruz çünkü yasak olmasına rağmen 18 yaşın altındaki çocukların elinde bile bazen bu aletleri görmek mümkün.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR DA ELEKTRONİK SİGARA KULLANIYOR 

Verilere göre, elektronik sigara nedeniyle hastaneye kaldırılan İngiliz çocukların sayısı bir yılda dört katına çıktı.

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

11 YAŞINDA 100 ÇOCUKTAN BİRİ BAĞIMLI

2022'de e-sigaraya bağlı rahatsızlıklar için tıbbi tedaviye ihtiyaç duyan 18 yaşından küçüklerin yaklaşık 32 vakası kaydedildi. 50 sigara kadar nikotin içerebilen cihazların yaygınlığı, on yıldan kısa bir süre içinde çocuklar arasında ikiye katlandı. Olayların 15'inin 10 yaşın altındaki çocuklarda olduğunu gösteriyor. 15 yaşındakiler arasında, beş kızdan biri ve yedi erkek çocuktan biri, 11 yaşındaki 100 erkek ve kızdan biri elektronik sigara kullanıyor.

Bu zararlı maddeler göz boyamak için genellikle şık renklerde ve çocuklara uygun isimler ve tatlarla satılıyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TÜTÜN YOK AMA KANSEROJEN MADDE VAR

E-sigaralar, insanların tipik olarak propilen glikol, gliserin, tatlandırıcılar ve diğer kimyasalları içeren bir sıvının ısıtılmasıyla üretilen bir buharda nikotini solumasına izin verir. Sigaradan farklı olarak, tütün içermezler ve en tehlikeli iki element olan katran veya karbon üretmezler. Ancak, geçen Ekim ayında yayınlanan bir araştırmaya göre, bazıları kanserojen olarak bilinen yüzlerce düzenlemeye tabi olmayan kimyasal içerebilirler.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading