Yandex Metrica

Yeni ittifakın hatları netleşiyor: İcraatlarıyla gündemden düşmeyen isim aday olmak istiyor

Yeni ittifakın hatları netleşiyor: İcraatlarıyla gündemden düşmeyen isim aday olmak istiyor

İddiayı, CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ortaya attı. Zafer Partisi ve Memleket Partisi'nin başı çektiği 4 partinin ittifak kuracağını öne süren Yarkadaş, cumhurbaşkanı adaylığı için CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın düşünüldüğünü ifade etti.

Politika

23.01.2024, 22:18

Yarkadaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 4 partinin beraber 2023 seçimlerine girme kararı aldığını yazdı.

"Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti, tek bir partinin çatısı altında ve ortak bir liste ile seçime girmeyi planlıyor" diyen Yarkadaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı için ise geçtiğimiz günlerde CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı işaret etti.

Yarkadaş, "İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise muhtemelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Genel başkanlar da bu projeye sıcak bakıyor" ifadelerine yer verdi.

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

MUHARREM İNCE KARŞI ÇIKTI

Yarkadaş'a göre Özcan'ın adaylığı Memleket Partisi'ne de önerildi ancak Genel Başkan Muharrem İnce teklife karşı çıktı. Yarkadaş'ın paylaşımı şöyle devam ediyor:

"Tanju Özcan, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de görüşmüş. Az önce Muharrem İnce'ye yakın bir isimle konuştum. Görüşmeyi doğruladı. Ancak, 'Özcan'ın adaylığına biz sıcak değiliz' dedi. Özcan ise cumhurbaşkanlığı adaylığında kararlı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

MEKTUP YAZMIŞTI

6'lı koalisyonun adaylık bilmecesi devam ederken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan dikkat çeken bir çıkış gelmişti. Masadaki liderlere göndermek üzere mektup yazdığını açıklayan Özcan, Millet İttifakı'nın adayı olmak istediğini duyurmuştu. Yazdığı mektubu canlı yayında okuyan Özcan, şunları söylemişti:

"Bugüne kadar yaptığım en ciddi açıklamalar olacaktır. 6 lidere ayrı ayrı yazmak durumunda kaldım bu mektubu, az sonra göndereceğim. Bu mektup göreve talip olma ve aynı zamanda meydan okuma metnidir. Göreve gelmemden bu yana en az 20 anket şirketi Bolu'da araştırma yaptı, 2-3 tanesini ben yaptırdım. Ben hepsinde en başarılı 3 belediye başkanından birisi olarak ölçüldüm. Bunu da 6'lı masa isterse bütün anket şirketlerine sorabilir. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun tarif ettiği aday tiplemesi bana uymaktadır. Sizden istediğim şudur; bana güvenin. Ben göreve talibim. Kazanacak aday olsun diyorsanız Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz."

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, kadın meclis üyesine yönelik söylemleri nedeniyle kesin ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında geçtiğimiz yılın eylül ayında 1 yıl geçici çıkarma cezası vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading