Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye ile Türkmenistan arasında 5 milyar dolarlık anlaşmalar imzalandı

Türkiye ile Türkmenistan arasında 5 milyar dolarlık anlaşmalar imzalandı

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile ortak anlaşmalara imza atıldı. Öte yandan Türkmenistan lideri tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet nişanı verildi.

Politika

29.01.2024, 12:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından resmi törenle karşılandı.

İmamoğlu'nun para kuleleri korkusu! Murat Kurum: Neyi saklıyorsun çık açıkla Haberi Görüntüle

YAKAKENT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Yakakent Belediye... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKENİN MİLLİ MARŞLARI DİNLENDİ

Oğuzhan Köşkü'ndeki törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marşları dinlendi. Tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Berdimuhamedov, daha sonra heyetlerini birbirine takdim etti. Erdoğan ve Berdimuhammedov baş başa görüşme gerçekleştirdi.

HDP'li Altan Tan'dan olay itiraf: PKK'nın çatışmaya devam etmesini isteyenler... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA ORTAK ANLAŞMALAR İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Berdimuhamedov, resmi karşılama töreninin ardından görüşmelere geçti. İki lider, görüşmelerin sonunda anlaşmaları imzaladı. Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Bağcılar Abdullah Özdemir'le güvende! Bağcılar depreme karşı daha dirençli hale... Haberi Görüntüle

'ORTAK BİLDİRİ 9 MADDEDEN OLUŞUYOR'

Ortak anlaşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ata yurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir.  Ata yurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde Türkmenistan'ı ve başarıyla sürdürdüğü bağımsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz. Türkmenistan'a kardeşler meselesine hoş geldin diyorum. Görüşmemizde ticaret hacmini 5 milyar dolar hacme çıkarmakta kararlıyız. Bugün imzaladığımız ortak bildiri, 9 maddeden oluşuyor.'' ifadelerini kullandı.

Hatay anketinde dikkat çeken detay! CHP'li Lütfü Savaş fark yedi Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DEVLET NİŞANI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet nişanı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ediyorum. Bu nişana layık görülmem, bu ziyareti taçlandırmıştır. Kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Maskelerin inme vakti geldi Haberi Görüntüle

DEVLET NİŞANI TEŞEKKÜRÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da kendisine takdim edilen Devlet Nişanı için bir teşekkür açıklaması yaptı. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı’nın tarafıma tevcihinden dolayı büyük bir onur ve mutluluk duydum. Bu âli nişanı şerefle taşıyacağım. Başta Devlet Başkanı kadirli doğanım Sayın Berdimuhammedov’a ve tüm Türkmen doğanlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TEKKEKÖY SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Tekkeköy Belediye... Haberi Görüntüle

AKŞAM YEMEĞİ SONRASI AİLE FOTOĞRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, resmi akşam yemeği sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a da eşi Ogulgerek Berdimuhamedova eşlik etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading