Yandex Metrica

Türkiye'den diplomasi atağı! Japon Dışişleri Bakanı da geliyor

Türkiye'den diplomasi atağı! Japon Dışişleri Bakanı da geliyor

Türkiye'nin Rusya Ukrayna krizinde başarılı bir diplomasi trafiği yürütmesi gündemdeyken 5 günde 14 lider Türkiye'ye geldi. Son olarak Japonya Dışişleri Bakanı Hayashi de diplomatik temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Politika

23.01.2024, 22:06

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinde Avrupa ve ABD'nin uyguladığı saldırgan politikalar yerine arabuluculuk rolü üstlenmesi tüm dünyada parmakla gösterilmeye devam ediyor. 

5 günde 14 liderle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'ın diplomasi trafiği yoğun bir şekilde devam ediyor.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

JAPONYA DIŞİŞLERİ BAKANI GELİYOR

Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle son konuğu da belli oldu.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi'nin, Rusya-Ukrayna krizini değerlendirmek üzere Türkiye'yi ziyaret edecek.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

KRİTİK GÖRÜŞME 

Türkiye'deki muhataplarına Tokyo'nun Ukrayna'da ateşkesi sağlamak için müzakerelerde rol almaya hazır olduğunu ifade etmesi beklenen Hayashi'nin, BAE'de ise enerji arzında istikrarın nasıl sağlanacağı konusunda kilit isimlerle fikir alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

ANKARA'NIN ARABULUCULUK ROLÜ JAPON BASININDA DİKKAT ÇEKTİ

Japon basınında yer alan haberlerde, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen Rusya ile de yakın ilişkilerinin olduğu belirtilirken, geçtiğimiz hafta yapılan üçlü dışişleri bakanları toplantısı hatırlatılarak, Ankara'nın arabuluculuk rolü üstlenebileceğine dikkat çekildi.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

ARABULUCULUK KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN ADI ÖNE ÇIKIYOR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, geçtiğimiz hafta ateşkesin sağlanması adına Antalya'da üçlü bir toplantı gerçekleştirmişti.

Toplantıda yaşanan gelişmelerin ardından ise uluslararası kamuoyunda arabulucu olarak Türkiye'nin adı öne çıkmıştı. Ukrayna hükümeti de Rusya ile görüşmelere İsrail veya Türkiye'nin arabuluculuk yapabileceğini açıklamıştı.


 ​

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading