Yandex Metrica

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Bakü Beyannames'ni imzaladı

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Bakü Beyannames'ni imzaladı

Azerbaycan'da bir araya gelen Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan parlamento başkanları, bugünkü toplantının ardından Bakü Beyannamesi'ni kabul etti.

Politika

23.01.2024, 17:42

Azerbaycan başkent Bakü'degerçekleştirilen Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı'nda Bakü Beyannamesi kabul edildi.

Beyannamenin kabulünün ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Milli Meclisi Başkanı Asad Kaiser ve Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova'nın Azerbaycan parlamentosunda konuşmalarının ardından beyanname imza altına alındı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bakü'de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasındaki köklü ilişkileri "dostluk ve kardeşlik" paydasında tanımladıklarını belirtti.

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

TOPLANTIDAN ÖNE ÇIKANLAR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Paşinyan'ın savaşı kaybetmesine rağmen 20 Haziran seçimlerinden sonra yeniden seçildiğini hatılatarak, imzaladığı belgelerin uygulanmasını hızlandırmasını ümit ettiklerini belirtti. Şentop, "Bu adımı samimiyetle atması halinde Türkiye olarak aynı anlayışla karşılık vereceğimizi tekrar ifade etmek isterim." dedi.

Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova, adalet için verdikleri savaşta hem Pakistan hem de Türkiye'den aldkları desteğin sonsuza kadar zihinlerinde ve gönüllerinde kalacağını dile getirdi. 

Pakistan Milli Meclisi Başkanı Asad Kaiser ise Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye bayraklarının yan yana dalgalanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading