Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tunç Soyer kimdir? Tunç Soyer nereli, kaç yaşında?

Tunç Soyer kimdir? Tunç Soyer nereli, kaç yaşında?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer kimdir? Tunç Soyer aslen nereli ve kaç yaşında?

Politika

11.02.2024, 20:30

Son günlerde Muharrem İnce ile yaşadığı afiş tartışmasıyla gündeme gelen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Tunç Soyer kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 

İşte Tunç Soyer’in hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur trafik kazasında yaralandı Haberi Görüntüle

TUNÇ SOYER KİMDİR? 

1959 yılında Ankara’da dünyaya gelen Tunç Soyer, çocukluk dönemlerinden itibaren İzmir'de yaşamaktadır. Soyer, lise öğrenimini İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur.  Üniversite eğitiminin ardından İsviçre’de bulunan Webster Üniversitesi'nde "Uluslararası İlişkiler" ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de "Avrupa Birliği" üzerine iki kez yüksek lisans yapmıştır.  

Turizm sektöründe dokuz yıl aktif olarak yöneticilik yapan Tunç Soyer, 1991 yılında Seferihisar'da halen faaliyette olan bir tatil köyü kurmuştur. Daha sonra 2003 yılında ise dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Piriştina'nın bir süre danışmanlık görevini yürüten Soyer, 2004-2006 yılları arasında ise İzmir Ticaret Odası’nın Dış İlişkiler Müdürü olarak görev yapmıştır. 

CHP Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce'den 'trafik' sorusuna akılalmaz yanıt Haberi Görüntüle

TUNÇ SOYER NE ZAMAN BELEDİYE BAŞKANI OLDU? 

2009 ve 2014 yıllarında gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seferihisar Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, bu görevini iki dönem sürdürmüştür.  

Tunç_soyer_kimdir

Soyer, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde ise bu kez CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini halen sürdürmekte olan Tunç Soyer, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading