Yandex Metrica
SON DAKİKA
TİP'in Süslü Saliha'sı gaza geldi: Muhalif solcular bile ondan tiksiniyor

TİP'in Süslü Saliha'sı gaza geldi: Muhalif solcular bile ondan tiksiniyor

Türkiye'de her 1000 kişiden 1'inin bile oyunu alamayan TİP'li Saliha Sera Kadıgil Süslü, Ataşehir'deki konuşmasıyla muhalif solcuların bile tepkisini çekti.

Politika

23.01.2024, 20:21

Meclis'e giren CHP listelerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Saliha Sera Kadıgil Süslü, Ataşehir'deki örgüt binası açılışında kullandığı ifadelerle gündemde. Soğuk Savaş dönemi duvar yazılarından bol bol alıntılar kullanan TİP'li Süslü, iktidarın Türkiye üzerine 'zebellah gibi çöktüğünü' ileri sürerek, "Saray rejimini tarihin çöplüğüne yollayacağız" dedi. 

Oy oranı binde 1'in bile altında olan, yani her 1000 kişiden 1'inin bile oy verip vermeyeceği meçhûl durumdaki TİP'in Türkiye'de tüm sistemi yıkacağını ileri süren Süslü, sosyo-politik gerçekleri kavramış olgun bir siyasetçinin nasıl olması gerektiğini herkese gösterdi(!). 

İktidarın bugüne dek vatandaşlar arasında bölücülük yaptığını ileri süren Süslü, "Hepimiz emeğiyle, alın teriyle yaşayan insanlarız ve bir avuç patron tarafından Allah diye, kitap diye, din diye bizleri manipüle eden bir avuç patronperver insan tarafından yönetilmeyi artık kabul etmiyoruz" dedi. 

Süslü, "Hiçbir Kürt, Alevi, gay, kadın, başörtülü, başörtüsüz arkadaşımız kimliğinden ötürü, varoluşundan ötürü yargılanmasın, ötekileştirilmesin istiyoruz. Bu kadar basit bir şey istiyoruz ve özgürlük istiyoruz" diye konuştu. 

Komünist ütopyayı dünyaya hakim kılmak için uğraş verirken milyonlarca insanı tehcirle, Sibirya kamplarıyla ve savaşlarla öldüren Sovyetler Birliği'nin 1991'de yıkıldığını kabullenemeyen TİP'li Süslü, konuşmasında 'özel mülkiyetsiz bir sistemin' portresini çizdi. 

Saliha Sera Kadıgil Süslü

Binde 1'lik oy oranıyla kendilerinin aslında 'çok kalabalık' olduğunu savunan Süslü, "Biz bu yaşlı, zengin, erkekler kulübünü ant olsun değiştireceğiz. Söz veriyoruz değiştireceğiz" iddiasında bulundu. Süslü ayrıca, "İçinde yaşadığımız durumun müsebbibi çok net. Atıyorlar tutuyorlar öyle ‘Yok ezan inmez, bayrak susmaz bilmem ne olmaz’. Zerre kadar umurlarında değiliz. Tek millet falan diyorlar ya zerre kadar umurlarında değil o millet" ifadelerini kullandı. 

'Hiçbir yakınım ihaleye giremez' demişti! Mansur Yavaş'tan büyük vurgun: Aynı... Haberi Görüntüle

MUHALİFLER BİLE ONDAN TİKSİNİYOR

Üniversite kantinine pankart astığı günlerde kaldığı görülen Saliha Sera Kadıgil Süslü'nün 'duvar yazısı ezberleri'ne sosyal medyada muhalif bir vatandaş şöyle tepki verdi:

"Öyle ezbere konuşuyor ki öyle bilgiden uzak saçma sapan nefret dolu ezbere konuşuyor ki  tiksiniyorum bu solculardan, hiçbir mantıklı argümanı olmayan gerizekalı sürüleri. Okuyan, felsefesini yapan solcuların bile hakkını yiyen aptallar sürüsü."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading