Yandex Metrica

TİP'çilere sandıkta büyük şok: Milleti tehdit ediyorlardı, hiçbiri seçilemedi

TİP'çilere sandıkta büyük şok: Milleti tehdit ediyorlardı, hiçbiri seçilemedi

PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenlerden oluşan Türkiye İşçi Partisi, 14 Mayıs'ta sandıkta büyük hezimet yaşadı. Millete tehdit üstüne tehdit savuran Erkan Baş, Barış Atay, Sera Kadıgil ve Ahmet Şık milletvekili seçilemedi.

Politika

23.01.2024, 20:54

Skandalların partisi TİP, 14 Mayıs seçimlerinde halktan büyük bir tokat yedi. PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenlerin oluşturduğu Türkiye İşçi Partisi, sandıkta hezimete uğradı. TİP, yüzde 90'dan fazlası sayılan sandık sonuçlarına göre yüzde 1,2 oranında oy alabildi. 

TBMM'deki mevcut TİP'li vekiller Erkan Baş, Barış Atay, Saliha Sera Kadıgil ve Ahmet Şık 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilemedi. TİP'in reklam yüzü olarak kullandığı ünlüler de vatandaştan veto yedi. Oyuncu Mehmet Aslantuğ ve haber sunucusu İrfan Değirmenci TİP milletvekili adayı olarak girdikleri seçimde hezimete uğradı. 

Cumhur İttifakı'na oy veren vatandaşlara yönelik yoğun tehditleriyle bilinen Türkiye İşçi Partisi sadece Hatay'dan bir milletvekili çıkarabildi. Gayriresmi sonuçlara göre Hatay'da TİP'ten birinci sıra milletvekili adayı gösterilen Şerafettin Can Atalay, önümüzdeki dönem Meclis'teki tek TİP'li vekil olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading