Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'nun veto tehdidine yanıt! AK Parti'nin B planı hazır

Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'nun veto tehdidine yanıt! AK Parti'nin B planı hazır

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 40'lık öğrenci indirimini veto edeceğini açıklamıştı. Peki İmamoğlu indirim kararını veto ederse ne olacak? Tevfik Göksu meclisin B planını açıkladı.

Politika

23.01.2024, 19:08

İstanbul'da ulaşıma gelen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf tutulması kararı,geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi'nden AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla geçmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu kararı veto edeceğini açıklamıştı. Umutsuzluğa düşen öğrencileri sevindirecek açıklama İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'dan geldi. 

Öğrenciler, İmamoğlu'nun indirim kararını veto etmesi halinde ne olacağını kara kara düşünüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu katıldığı bir televizyon programında bu konuya açıklık getirdi.

İLKADIM SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun İlkadım Belediye... Haberi Görüntüle

''YÜZDE 40'LIK ZAMMI İBB SÜBVANSE ETSİN''

Tevfik Göksu, "Biliyorsunuz toplu taşımadaki fiyat artış ve düzenlemelerini UKOME yapıyor. UKOME'deki toplantılarda daha önce Büyükşehir Belediyesi farklı oranlarda zam talep etmişti. UKOME'de bu kararlar reddedildi. En son yüzde 40'ta mutabık kalındı. Toplu taşımaya yüzde 40 zam getirildi. Toplu taşımaya yüzde 40 zam gelince bunun özellikle öğrenciler için büyük bir yük getireceğini düşündük. İBB Başkanı ve CHP'nin daha önce öğrenciler ile ilgili taahhütlerini bildiğimiz için böyle bir teklif getirirsek onlar da buna 'evet' der diye düşündük. 'Eğer İBB, çocuklara öğrencilere ve gençlere hizmet etmek istiyorsa', çünkü bu sübvanse rakamı çok büyük bir rakam değil. 'İETT de kurumsal olarak zarar etmesin, bunu biz sübvanse edelim' dedik. Bu yüzde 40 zammı İBB sübvanse etsin. Bu kararı meclise getirdik. Bu para senin bütçen içerisinde binde bire bile tekabül etmiyor ancak öğrencinin cebinden yılda 500 lira çıkmamış olacak. Bu öğrencilerimiz için çok doğru bir fırsat olacak." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun para kuleleri korkusu! Murat Kurum: Neyi saklıyorsun çık açıkla Haberi Görüntüle

"TAM SAMİMİYET TESTİ BU"

İmamoğlu'na çağrıda bulunan Göksu, "Nasıl devletimiz doğal gazı elektriği sübvanse ediyorsa biz de bir fedakarlık yapalım dedik ve kararı meclisten geçirdik. İmamoğlu ise veto edeceğini ifade etti. Şimdi göreceğiz "Tam samimiyet testi bu" sırtınızda küfe yokken onu indir bunu indir diyebiliyorsunuz. Şimdi samimiyetlerini gösterme zamanı." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun para kuleleri korkusu! Murat Kurum: Neyi saklıyorsun çık açıkla Haberi Görüntüle

"VETO EDERSE KARARI TEKRAR GEÇİREĞİZ"

Tevfik Göksu, kararın veto edilmesi halinde ise uygulayacakları B planını şu şekilde anlattı: "İmamoğlu kararı kabul etmez, veto ederse önümüzdeki ay tekrar geçireceğiz. Tekrar geçtiğinde uygulamak zorunda. İBB şu anda bir testten geçiyor. 460 milyon İBB için büyük bir rakam değil. İBB şöyle düşünüyor. bir küresel dalgalanma var bu dalgalanmadan fırsatçılık yapmak istiyor. Ben bu zamları yaparsam nasıl olsa hükümetten bilirler diyor. Akaryakıt maliyetin yüzde 18'ine tekabül ediyor. Biz zaten bunu hesaplayarak teklif veriyoruz. İBB fırsatçılık yapıyor. İBB Başkanının öğrencilerimize bunu çok görmemesini istiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading